Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дом Старк

2 posters

Go down

Дом Старк Empty Дом Старк

Писане by Андин Старк Нед Авг 07, 2011 9:52 am

Лорд Валарис Старк

"Зимата иде"


1. Възраст - Около 50 годишен
2. Външен вид - Макар и вече на доста солидна възраст - 50 години, Валарис Старк не се е предал на времето и съвсем не прилича на повечето си познати на тези години. Все така висок - над метър и деветдесет, все така добре сложен и във форма, той създава впечатление за истински исполин. Някога черните му коси вече са прошерни от стоманено сиви нишки, които в близост до слепоочията му изсветляват почти до бяло. Лицето му е украсено от множество белези и бръчки, които съвсем не го правят отблъскващ, а напротив, придават му пълното достолепие на годините му.
3. Характер - Лорд Старк е рожба на Севера във всяко едно отношение. Достолепната му особа вдъхва едновременно респект и доверие, които допълват образа му на улегнал и сериозен мъж, който няма нищо общо с играещите на дребно интриганти от по-южните кралства. Хората му го познават като честен и благороден човек, който отдава нужното уважение на всеки, който го е заслужил - дори и на враговете си. Не е от най-разговорливите личности и с малко думи казва много. Качествата като търпение, разсъдливост, отлична памет и тактическо мислене са му присъщи, което го както прави справедлив суверен, така и верен приятел за онези, които успеят да се докажат достойни за неговото приятелство.
4. Кратка история - Валарис е най-големият от трите деца на Роан Старк и Анн Фрей и всички очакват, че той ще бъде наследник на стария лорд Старк. Израства като сериознен, мълчалив младеж, какъвто всъщност си остава и като мъж. Показва необикновен талант в боравенето с меч - умение, което всеки войн трябва да притежава ако иска да оцелее, и особена острота на ума, изразяваща се в много аспекти, но най-вече логическото мислене. Обучението му върви чудесно и няма съмнение, че от него ще излезе перфектния владетел, но внезапно за всички, тъкмо когато баща му умира, Валарис отказва да поеме Севера на плещите си и заявява на майка си, че иска да постъпи в Нощния страж. Никому не е известно защо постъпва така, но е факт, че само дни след това, Валарис поема към Вала. Анн привидно не се съпротивлява, но на най-близките й им е ясно, че лейди Старк няма да остави нещата така. И наистина става така. Никой не може да каже какво точно се случва, но един-два месеца след като е заминал на север, Валарис се връща в Зимен хребет, докато брат му Джейм поема по противоположния път. Според слуховете най-големият син на Роан така и не достига Вала, заради някои определени действия на Анн, която цели да "предпази" сина си от постъпването му там, без да се налага да засегне честта му. Коронацията се състои почти веднага, а само месец по-късно е последвана от сватбата на по-големия син с Дария Мандърли. Находчиво решение на Анн Фрей, която иска да засили позициите на дома си и едновременно с това да даде още причини на Валарис да не си и помисли вече за бягство от задълженията.
Следващите години за Старките минават почти като на сън. Дария и Валарис се сдобиват с четири деца, едно от които издъхва почти веднага след раждането. Към останалите три лорд Старк се отнася по свой си, различен начин. Опитва се да ги насочва и наставлява, където е нужно, но през повечето време ги е оставил да се учат от грешките си, защото вярва, че животът е по-добър учител от всеки учебник, майстер или гувернантка. Междувременно, разбира се, се грижи за положението на дом Старк сред останалите и води не едва или две битки, повечето от които печели. Успява да присъедини няколко дома и земите им към своите, както и да спечели лоялността на няколко нови знаменосци. През последните години е започнал да обръща внимание на укрепяването и реставрирането на Зимен хребет и дори построяването на нови сгради към вече съществуващите. Подчинените му намират този ход за добре дошъл - след многото битки населението има нужда от няколко години на мир, през които да събере силите си. Разбира се, всички знаят, че е възможно всеки момент да изникне нещо неочаквано от страна на родовете противници на Старките, и са готови да се хвърлят в боя без да се замислят.
Андин Старк
Андин Старк
Пръв човек

Брой мнения : 44
Join date : 20.07.2011

Върнете се в началото Go down

Дом Старк Empty Re: Дом Старк

Писане by GOD OF TERROR Нед Авг 07, 2011 6:23 pm

Церсей Сняг
1. Възраст - 25 години
2. Външен вид - ниска - около метър и шейсет , с буйна кестенява коса и кестеняви очи , в които често играе игриво пламъче. Макар че е още млада , по лицето й започват да се прокрадват бръчки. Тя не се интересува от външния си вид , защото знае че мъжът го интересува само това между краката й. Облича се в скъпи рокли и си слага бижута , достойни само за майстор бижутер.
3. Характер - Момичето обича да има любовничи , в това число брат й. Тя е елегантна и умее , сякаш да чете мислите на другите. Управлява я жаждата за власт , но има и добродетели като съпричастността , притеснението и щедростта. Умее да общува с хора от всички видове - от богати лордове до бедни просяци , от набожни септони до хладните хора от Нощния страж. Арогантна и хитра , умее да прави мъжете на глупаци. Тя не смята , че хората , които играят Играта на Тронове са интриганти , но тя умее да ти вдъхне всичко от увереност до страх. И то не само на мъже.
4. Кратка история - Младата лейди е родена година след брат си и му е полу-сестра , дъщеря на Лейди Лиана Старк и някакъв неизвестен мъж. Тя е наследила много от Старкските качества и предпочита битката пред интригата , но и двете не са й чужди. Като малка презира брат си , заради това че не може да върти меча. След поредното им сбиване , което едва не води до смъртта на младия лорд , Лейди Лиана води дълъг разговор с дъщеря си. След този разговор , Церсей гледа по друг начин на брат си. Заедно се учат да стрелят с арбалет и лък , заедно се разкарват с личния им кораб Кралски Трън. Младата лейди веднага дава прякор на кораба „Трънът в царските очи“ . В последствие и двамата с брат й водят много хубав и разточителен живот като са почти постоянно и учат едно и също като хвърлянето на ножове. Брат й я научава за видовете отрова и тяхното приложение. След като полово съзрява , брат й е първият й любовник и човекът отнел дествеността й. Шокирана при смъртта на майка си , участва в преврата с надежда да излекува раненото си сърце. Става един от най-доверените хора на брат си и понякога се шегува „че с брат й са двете части на един успешен политик“.

GOD OF TERROR
Андал

Брой мнения : 84
Join date : 17.07.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите