Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Юмир

Go down

 Юмир Empty Юмир

Писане by Юмир on Чет Авг 11, 2011 1:54 pm

1.
Юмир Гота
2./3.
-


4. Юмир е третото дете на Микоро и Яндира Гота. Братята му се казват Тумир и Самир, а малката му сестра - Ямира. Те са рибарско семейство от Летните острови (наричани още Южните острови от простолюдието на Вестерос).

5. Юмир е на 24 години.


6. Микоро научава синовете си още от малки да плуват, да се гмуркат, да поставят и вадят мрежи и да гребат. Риболовът е напълно достатъчен да се изхранва шест-членното семейство. При по-добър улов отиват да търгуват на главния остров, на който се намира Градът на високите дървета (Tall Trees Town). Именно там, когато е на четиринадесет години, Юмир среща малко по-голямата Раяран. Тя е първата му любов. През следващите месеци си намира поводи да отива все по-често и по-често до града. Знае от самото начало, че тя се вижда с други и започва да я ревнува. Карат се и накрая ѝ предлага да се омъжи за него.
- Дори и да се омъжех за теб, пак нямаше да имаш правото да ми нареждаш какво да правя. Но това никога няма да стане. За мен ти беше просто авантюра. Нима мислиш, че дъщерята на Тантяро Зуя би се обвързала сериозно с един рибар? - Така му отговоря Раяран. Шокираният Юмир бързо се връща у дома. Там не спира да се изумява колко заслепен е бил и колко малко е знаел за нея, дъщерята на владетеля на Града на високите дървета. Минава известно време и болката изчезва, но на нейно място се появява странна празнота. "Летните острови нямат какво повече да ми предложат", решава Юмир. Тумир и Самир щяха да помагат на баща му и да го наследят. А той...
Той винаги беше слушал историите за далечни страни с голям интерес. Сбогува се с близките си и отива за пореден път в Града на високите дървета. Намира си работа като юнга на първия кораб, който му попада. Девет години по-късно все още е на същия кораб, вече издигнал се сред екипажа и обиколил половината свят.


7. Макар и да е от просто рибарско семейство, Юмир е честен и възпитан, държи на взаимното уважение. Добър е и готов да помага. Страни от жените. Мечтае за деня, когато ще бъде капитан на свой собствен кораб.

8. Висок 1.92 метра, чернокож, с тъмни очи, съвсем къса черна коса, бръсне се гладко, когато му се занимава (често е с набола брада). Плуването е оформило здрава мускулеста фигура.

9. Не говори само дотракски. Деветте години странстване са го научили на другите езици и са му дали нюх за търговия. Има плътен глас. Пие, но никога не се напива. Борави добре с лъка си. Не носи плащове с ярки пера, залага предимно на небесносините краски.

ОДОБРЕН
Юмир
Юмир
от отвъд Тясното море

Брой мнения : 123
Join date : 02.08.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите