Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дом Хоар

Go down

Дом Хоар Empty Дом Хоар

Писане by Карт Пет Авг 26, 2011 3:19 pm

Име: Балон Хоар
Дом: Хоар
Титли: Крал на Железните острови, жетвар на Оркмънт
Произход: Оркмънт
Възраст: 47
История:
Да си най-малкия син на крал е тежко. Особено когато кралят е железен човек. По времето, когато Балон се научава да стои изправен на палуба и да върти оръжие, братята му вече са натрупали опит, слава и умения. Още повече, младият Балон е отгледан от майка си, след като баща му умира докато той е на три. Сред слуховете за смъртта на Боремунд има един много любопитен – младият Балон случайно го бил блъснал от една кула. Но нищо не се знае. Зигмунда Харлоу се оказва добър учител. От нея Балон се научава никога да не изразява мислите си на глас, да е изобретателен, упорит до степен на твърдоглавост. Тя му предава своята предпазливост. Младият войн води свой кораб срещу Вестерос и в Тясното море, но така и не успява да си спечели огромна слава, живеейки в сянката на големите си братя. На меча и брадвата го е научила най-голямата му сестра, Гвин, а от малък е приятел с копелетата й. Горолд се превръща в единствения му приятел, а по-късно Балон взима под крилото си Геролд, най-младото копеле на Гвин.
Един от малкото, който няма нищо против чуждоземката в двора на брат си Тристон, Балон все пак е малко раздразнен от това, че той не е получил трона. Когато брат му Елдред умира без мъжки наследник вместо Балон, който е в Оркъмнт по онова време да получи трона, майка му настоява да изчакат Тристон да се върне от Тясното море. Заради това взаимоотношенията между Балон и Зигмунда сега се малко обтегнати.
Убийството на Еурон, младият син на крал Тристон часове преди да го короноват праща островите в шок. Макар и никой да не е харесвал факта, че Еурон има чуждоземна кръв, кралеубийството е грях даже в очите на Удавения бог. Балон се заклева да открие убиеца, когато сяда на трона, но удря на камък. Майка му, последната видяла Еурон жив, отказва да разкрие нещо, а Арелин Хоар, чиито деца са следващите наследници на трона отказва да е замесена. Кралят решава проблема си като заповядва на майка си да не напуска своята кула в семейния замък на Оркмънт, а на племенницата си Арелин – да не напуска Стари Уик, където тя става еднолична господарка след мистериозната смърт на мъжа си.
Крал Балон се оказва нелош владетел. За разлика от предишни крале, той обръща малко повече внимание на самите Железни острови, вместо по половин година да граби, изнасилва и пали по крайбрежието. Не че не се занимава и с пиратстване, но това за него не е голямо развлечение. Годините минават. Балон властва над лордовете на Железните острови със стоманен юмрук и не им позволява да надигнат глава. От миналото лято насам, в продължение на вече няколко години майка му, вече престаряла и според всички – „малко луда”, започва да му натяква, че е време да си намери жена и наследник, но не е тайна, че Балон третира по-младия Геролд, копелето на сестра си Гвин, почти като син и не е изключено да го обяви за свой законен наследник. Може би.
Характер:
Балон Хоар е затворен мъж, противно на повечето крале на Железните острови. Разсъдлив, търпелив, но и твърдоглав до полуда, Балон не търпи откази, но и знае как да накара хората пред него да му казват каквото той иска. Като най-малък син на крал, той е и много честолюбив, на младини се е хвърлял в битки само и само да се докаже пред по-възрастните си братя. Не е много импулсивен, но веднъж навие ли си нещо на пръста, не се отказва за нищо на света. Няма склонност към лентяйстване, нито към пиене, и се държи малко отдалечено в компанията на жени. Може би заради това няма и известни копелета.
Външен вид:
Нисък и набит, с черна, прошарена коса и гъста брада. Балон има мощна физика. Лицето му е винаги мрачно, рядко се усмихва. Има обветрени черти, дълбоки бръчки и сенки покриват лицето му. Очите му са масленозелени, челото му е високо, но винаги сбърчено. Веждите му са твърде гъсти и често – така намръщени, че изглеждат слети.


Дом Хоар Warrior_sketch_by_remzisan
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите