Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Нимерия Мартел

Go down

Нимерия Мартел Empty Нимерия Мартел

Писане by Нимерия Сря Сеп 07, 2011 7:00 pm

1.Име: Нимерия Мартел

2.Дом (ако има): Мартел, владетели на Дорн

3.Титли (ако има):
Нимерия [Звездната(баща ѝ я нарича по този начин)], наследница на лорда на Слънчево копие и принца на Дорн; принцеса на Дорн и бъдеща кралица.

4.Произход:
Родена в замъка Слънчево копие, Нимерия е единствената наследница на своя баща Тирис Мартел. Въпреки надеждите му за момче, разочарованието му не продължава дълго след като Нимерия пораства и разкрива характера си. В нея, Тирис вижда много повече от сина, който някога е искал.

5.Възраст:
21 години

6.История:
Нимерия Мартел е единственото дете на дома Мартел и наследницата на Ерилия Лакар, жена от Летните острови и Тирис Мартел, с ройнарска кръв. Момичето е отраснало във владенията на Дорн, в Слънчево копие, но често е навестявала чичовците и лелите си, или просто близки приятели на семейството в съседните владения Песъчлив камък, Адската зала, Слънчево копие, Лимонова гора и любимото ѝ място - Звездопад. Благодарение на баща си, Нимерия опознава в най-големи детайли територията на Дорн, а майка ѝ е тази, която се заминава с познанията ѝ в историята на родното ѝ място, както и цял Вестерос и останалите важни империи и страни. Наясно е с прохладата по бреговете и мириса на цитрусови плодове, както и със смъртоносните Червени планини и жегата, която подписва твоята смъртна присъда.
В навечерието на своя дванадесети рожден ден Ним бива обещана на владетеля на Предела, но настъпват размирици скоро след това и Тирис Мартел се вижда принуден да изпрати дъщеря си далеч от цялата войнствена бъркотия. Като крайна дестинация избира Браавос и свой скъп и стар приятел. Дри Летящия, браавосец, без да се двоуми взима дъщерята Мартел и я отглежда в продължение на четири години, помагайки ѝ да открие и усъвършенства себе си. От него научава добрата си тактика в ръкопашния бой, където още на тринадесет захвърля копринените рокли и намъква панталоните от груба кожа, биейки се с браавошките момчета по улиците. Той е и първият ѝ личен учител по оръжие, разкрил ѝ тайната на "размахването на желязната пръчка", както сам се изразява. А, годината, в която се връща в Дорн, преди да напусне Браавос се научава да борави с любимото си оръжие - лък, почти две стъпки дълъг, изтъкан от сухожилия и еленов рог. Лъковете не са от най-разпространените оръжия в Браавос, но Дри Летящия е вещ и в това бойно изкуство. Научава я как сама да прави стрелите си и как да поддържа тетивата и тялото на лъка в изправност. Но най-важното, което предава на Нимерия е дисциплината, с която се бие, без значение как и с какво оръжие. Урок, който веднага след завръщането ѝ щеше да ѝ послужи.

Връщайки се като шестнайсет годишна разцъфнала девойка, тя установява, че желания брак няма да се състой и решава сама да посочи съпруга си, когато намери такъв. Тирис Мартел се противопоставя на дъщеря си, но в крайна сметка се предава пред неотстъпчивостта ѝ. Същата вечер пише писмо на своя приятел в Браавос със следните думи: " Знаех, че мога да разчитам на теб".
Животът ѝ продължава в типичния за Дорн начин, в странстване из жегите, летните вечери на брега, редовните бунтове и заплахи, които дорнците сами си разменят помежду си, докато един ден всичко се променя.

7.Характер:
Преди всичко Нимерия е справедлива и дисциплинирана. Когато се налага може да бъде по-твърда от камък, но в същото време може да бъде и най-нежното създание на света, което ще те омае с добронамереността си. Стига да няма сериозни препирни и разногласия, животът с наследничката на Мартел може да бъде като песен от Летните острови, която с удоволствие би слушал всяка вечер.
Ала стане ли въпрос за принцеса Нимерия, не отстъпва и на най-жестокия владетел съществувал в седемте кралства. Баща ѝ я определя като властна и опърничава, но колкото и да му се иска да отрече, вижда в нея една самостоятелна жена, която също като него може да отсъди правилно, да отсече главата на предателя и да обича с цялото си сърце. Вече като 21-годишна жена, Нимерия е уверена в себе си, не само заради добрите ѝ бойни умения, красотата ѝ на дорнска жена, но най-вече за опитът, който има през годините. Знае, че е по-добра от някой мъже и може да победи повечето. Носи главата си високо вдигната, с походка на горда котка, но никога няма да те презира заради ниското ти потекло, стига да си добър и смел човек. Неприязъмта ѝ идва от страха на бягащия, предателство и лъжата на които хората са способни.

8.Външен вид:
Ним има гъсти черни коси като нощ, в която звездите са безследно изчезнали и тъмни дълбоки очи, които е удоволствие да срещнеш. Кожата ѝ принципно бяла, винаги носи спомена на лятото от всички дни прекарани навън, къпейки се на воля във водите на Дорн. Стига да не тренира с някого, Ним носи свободни, едва ли не прозрачни рокли, които позволяват на слънцето да се грижи за летния ѝ загар, който винаги ѝ напомня за дните прекарани в Браавос. Косите си често носи на плитки и всякакви прически, които сама измисля и просто свободно пуснати или стигащи до кръста ѝ.
Ним е висока и стройна, с дълги крака и добре подчертани женствени форми. Лицето ѝ е със строго изсечени скули, но усмивката ѝ размеква чертите. В очите ѝ винаги може да откриеш онзи бляскав копнеж по далечното и непознатото, докато в сърцето ѝ можеш да намериш много любов и топлина. Нейно е решението, с кое точно ще те дари.
Като една принцеса, тя е изкушаващ плод за мъжкото обкръжение и умее да борави с това, което природата ѝ е дала. Знае кога да се усмихна, кога уж неволно да изпусне презрамката на роклята си и да оголи загорялото си рамо или просто случайно да те притисне в себе си и да усетиш женствените ѝ форми. Ала когато спираше да се държи като прелъстителка и красавица от някоя глупава любвна песен, ставаше гневна като мечка. В ръка с меч, или със стрела в лъка красотата беше незабележима, освен ако не решиш да ѝ се насладиш и за това платиш с живота си.

9.Всичко друго (ако има какво друго да се спомене):
Оръжие: Лък, с дължина 1,68 см. За направата му е използван еленов рог и сухожилия, които са втъкани в сърцевината на тялото;
Кама , по чието острие са изваяни лозови клонки, с позлатен връх; обикновено висящо на колана ѝ.
Меч, наполовина тънък на двуръчния, но също толкова дълъг и остър, който обикновено носи препасан на гърба си.
ОДОБРЕНА
Нимерия
Нимерия
Ройнар

Брой мнения : 50
Join date : 07.09.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите