Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Едрик Дейн

Go down

Едрик Дейн Empty Едрик Дейн

Писане by Едрик Дейн on Съб Сеп 10, 2011 12:13 am

1.Име: Едрик Дейн

2.Дом (ако има): Дейн

3.Титли (ако има): Наследник на лорд Дейн.

4.Произход: Роден в замъка Звездопад, Едрик е най-големия син на лорд Рейвън Дейн.

5.Възраст: 22 години

6.История:
Едрик винаги е правел това, което родителите му кажеха. Стараеше се, да ги накара да се гордеят с него. Все пак той беше наследник на името Дейн и това беше основното му задължение. Но с всяка отминала година той виждаше, че те мислят единствено за себе си и как да се сдобият с нови титли и земи. Осъзнавайки това, той реши, че не иска да има нищо общо с тях и избяга от дома си. В едно от близките села, той намери свой нов дом. Заедно с няколко копелета, той започна своите приключения. Замени книгите и пергаментите с дървени саби и прашки и пред него се изправи един нов свят. Свят на игри, забавления и най-вече на приятели за цял живот. На пръв поглед нищо не можеше да развали тази идилия.
Войниците откриха скривалището им мълниеносно. Едриксе опита да им се изплъзне, успя да намушка един от рицарите и си изпроси няколко ритника в корема, но първата му истинска битката приключи твърде бързо. И как можеше да се очаква нещо различно. Той беше все още дете, едва на 12 години. Завързаха ръцете му, запушиха му устата и сложиха качулка на главата му и той чу само виковете на приятелите си, докато войниците на баща му ги убиха до един. Подобно на куче, го занесоха в двореца и го стовариха в краката на баща му.
Наказанията бяха нищо с това, което чу няколко седмици след завръщането си. Опитвайки се да намери някакъв таен изход от замъка, той попадна на няколко войници, които разговаряха помежду си. Те обсъждаха предстоящата визита на принца на Дорн, Тирис Мартел.Приготовленията на лорд Дейн за посрещане на своя господар включваха и едно почистване на близкото село. Било им наредено да подпалят всички „боклуци”. Току що били изпратени и последната група войници – „чистачи”, но имали нужда от още. Едрик не можеше да повярва на това, което чува. Той препусна към главния вход на замъка и се насочи към конюшнята. Там той се хвърли върху първия кон, който намери и препусна напред. Пришпорвайки животното той се опитваше да изпревари времето, за да спре това варварство. Но когато пристигна пламъците вече бяха погълнали цялото село.
Той се хвърли към войниците, крещейки им да спрат, но те сякаш не го чуваха. Минаваха покрай него сякаш бе призрак. Отчаян Едрик се насочи към най- близката горяща къща и повече никой не го видя.
Следващите години Едрик прекара в лутане из Дорн. През повечето време дори не знаеше къде се намира , а още по-малко ли какво търси. Изкарваше прехраната си участвайки в битки със залагания и крадейки от всичко, което имаше герба на Дейн и Мартел. Едрик е събрал достатъчно, за да напусне Дорн и да изпълни мечтата си и да намери мястото, в което всички са равни.

7.Характер:
Първото нещо, което трябва да знаете заЕдрик е, че той се срамува от потеклото си, до такава степен, че дори му се иска да не е се е раждал такъв. Той вярва, че всеки може да постигне това, което иска, стига да вложи всичко от себе си. Той желае да пътува из света и да намери място, където всички са равни и няма благородници.
Изпитва силна омраза към всички благородници, които се смятат за по-добри от всички останали и с готовност ги предизвиква в битка. Много лоялен към приятелите си, той би умрял за тях.
И въпреки всичко, което е изживял Едрик не се е превърнали в меланхоличен, трагичен герой от любимите романи наНим. Той се превръща във истински „принц чаровник” за дамите. Когато види някоя прекрасна (а и не толкова прекрасна) девойка, сърцето му се разтуптява и той забравя всичко останало. Винаги знае какво да каже, за да омае поредната дама на сърцето си. И все пак неговите опити за ухажване не винаги са успешни. Той е винаги джентълмен и е готов да се жертва в името на своята дама. Заклел се е никога да не обижда дама и да не позволява да я обиждат или нараняват.
Зарязал пергаментите на 12 години, той няма спомени за историята на Дорн , нито за културата или науката, но намоменти се проявява като много проницателен. Винаги казва истината, а не това, което другите искат да чуят.

8.Външен вид:
Едрик е висок, мускулест и с дълги крака. Кожата му е светла, косата – руса, къса. Има белег под лявото си око, от пожара, и е малко чувствителен на темата. Той е много суетен и винаги се опитва да изглежда в перфектна форма (заради дамите).

9.Всичко друго (ако има какво друго да се спомене):
Едрик се е научил сам да се бие, от различните скитанията му из Дорн. Може да язди кон и като малък е бил много добър в боравенето със сабя. Тренира сам, за да развие способностите си и се научава на множество мръсни номера, но му липсва техниката на истински рицар.

ОДОБРЕН
Едрик Дейн
Едрик Дейн
Ройнар

Брой мнения : 3
Join date : 09.09.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите