Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дом Мартел

Go down

Дом Мартел Empty Дом Мартел

Писане by Нимерия Съб Сеп 10, 2011 9:25 pm

Име: Тирис Мартел
Дом: Мартел
Титли: Принц на Дорн, Лорд на Слънчево копие
Произход: Слънчево копие
Възраст: 58
Външен вид: Тирис Мартел е 58 годишен мъж, който колкото и да в годините, все още е в разцвета на силите си. Късметлия по отношение на здравето си, той няма никакви сериозни проблеми, които да го възпират от доброто дуелиране с меч, ловкото мятане на копие или любовта в брачното ложе.
Като един голям мъж, той притежава и голяма сила. Широките му рамене, големите му ръце, дълбоките тъмни очи и леко прошарената черна коса с бели нишки все още продължават да вдъхват уважение и страх в противника.
Румените му страни придават нюанса на младостта на лицето му и поддържат младежкото му излъчване. Наследил е престола на Дорн от своя баща, Гариел Мартел. Имал е трима братя, но двама загиват преди да навърши тридесет години, а третият от тях решава, че не иска да управлява кралство. Предпочел пътя на свободния мореплавател, Тирис рядко го вижда и чува за него.

История: На 15 спечелва първия си бой с копие, в двора на Слънчево копие срещу друго момче на неговата възраст. От тогава насетне започва да усъвършенства изкуството на битката и превръщайки се в мъж успя да се докаже в своята среда. На двадесет години наследява Дорн. Баща му е повален от кървата кашлица, както той я наричал и не след дълго умира. Тирис е издигнат на престола и не след дълго вдига сватба с Ерилия Лакар, девойка от знатен род, но непознат извън Летните острови. В едно свое пътешествие Тирис я среща, на границата между Дорн и Летните острови - в Браавос. Любовта не закъснява и скоро двамата се женят, а Ерилия напуска островите завинаги. Бързо се приспособява към обичайте на Дорн и новия, но не толкова далечен начин на живот. Една година по-късно и тя е истинска дорнска жена, а и станава любима кралица на дорнците заради топлото си слънчево сърце, нежността и разбирателството.
За жалост успява да дари мъжа си само с едно опърничаво момиче, с което Тирис Мартел се вижда в чудо, но обича повече от всичко на света, заедно със своята жена. Елирия учи дъщеря си на тайните знания за Летните острови, разпалва страстта ѝ към стрелбата с лък, толкова типична за родното ѝ място. Също така я учи как да обработва перата и да ги превръща в средство било то за убиване или писане.
Ала щастието не продължава дълго. Дорнците, живеещи на малки групи до Червените планини вдигат бунт и тръгват срещу други такива. Тирис е принуден да въдвори ред. Жертви разбира се има, но благодарение на предвидливостта му успява да ги сведе до минимум, а и се договаря с Звездопад, които също помагат да се укротят страстите.
Властването на Тирис Мартел не е обезпокоявано от епични войни, но пък безредиците в Дорн са си достатъчна главоблъсканица, с която трябва да се оправя.

Характер: Тирис е девизът на Дорн в човешки вариант. Непреклонен и справедлив, горд и разсъдлив, със силно чувство за дълг, той рядко проявява лекомислие. Някой го определят като прекалено вглъбен и отдаден на честта си. Ала сам знае, че за да бъдеш владетел, не можеш да се държиш вятърничаво. Прям и искрен до болка, Тирис ненавижда лъжата и рядко се забърква в интриги, които биха навредили на страната и семейството му. В опита си да дава това, което е заслужено, не веднъж Тирис получава нападки от хората за прекалено безсърдечен, но той има сърце. Прекалено голямо при това. Поради тази причина не веднъж душевно се е изпъчвал за действията си. Рядко позволява на друг човек да го засегне и нарани, но сам към себе си е страшно критичен и единствено на себе си позволява да нанася тежки удари по отношение на изборите си. Пред другите изглежда самоуверен, но вътрешно не винаги е такъв. Умее да прикрива това, което останалите не искат да видят, но не и пред двете дами на неговото сърце - Нимерия и Ерилия.
Нимерия
Нимерия
Ройнар

Брой мнения : 50
Join date : 07.09.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите