Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Инструкции за включване в играта

Go down

Инструкции за включване в играта Empty Инструкции за включване в играта

Писане by Карт Пон Юли 18, 2011 11:14 am

Инсткуции за включване в играта:
Добре, видели сте форума, харесал ви е, и сега сте решили да се включите, но не знаете как точно. Не се безпокойте, попаднали сте на правилното място да се научите.

Какво е това роулплей? Вероятно знаете какво е, щом сте тук, но нека все пак ви проглуша ушите още един път, няма да вреди. Роулплея е смесица между товрчески жанр и игра, при който няколко души пишат в един общ свят свои отдели истории или една обща. Героите им могат да взаимодействат, да се развиват… А могат да си останат и единаци, защо не? Роулплеят се състои от поредица от творчески кратки истории за един и същ герой, наричани действия, обособени в отделни теми, разделени смислово или заради промяна в местоположението. Конкретно нашият форум е разделен на части на света.

Сега вече знаете какво е роулпей и сте прочели правилата, надявам се. Остава да се включите. Първо проверете Хрониките на Вестероси огледайте какво пише там, докъде е стигнала играта, кои домове са в нея и какъв е статута им в момента. Изберете си някой дом, или не го правете – нищо не ви спира да играете с герой, който не е благородник. Вижте също така в коя епоха пишем, не е много хубаво да описвате Кралски чертог преди да е бил построен.

След това посетете секцията за игровите персонажи и вижте какъв е формата на биографията на един герой - има важна тема. Вижте как са си оформили биографиите онези, които вече са почнали играта и направете нещо подобно на тяхното. Админът ще прочете до ден-два какво сте написали и ако го одобри – ще получите знак, че сте одобрени и ще бъдете добавени в съответна група, според произхода си – андал, ройнар, пръв човек, дивак, от отвъд Тясното море, валирианец… Ако си вземете герой от благороден дом, който още не е описан, посетете темата за съответната част на света, където е въпросния дом и му направете кратичко описание. Ако искате герой от вече зает дом, уви, ще трябва да се съобразите с имената и действията, които минали играчи вече са описали. Ако не го правите, постовете ви ще намерят пътя си към вечните ловни киберполета.

Остават няколко подробности, след като започнете да пишете. Можете да описвате неигрови персонажи, ако те са важни за вашата история. Също е силно препоръчително като играете с някой герой и завършите определна сюжетна нишка (поредица от действия в една тема), да поствате в Хрониките много кратко резюме на това, което се е случило, с линкове към темата, по която пишете. Това ще улесни другите играчи неимоверно, ако сега се включват или искат да развиват обща история с вас. Също така при завършването на писането в една тема, слагайте линк къде продължава историята ви.

Ако някой реши да прави повече от един герой, втори или даже трети, трябва да ги слага в секция "Герой" на профила си, по възможност и линкове да им сложи. Или да си направи нов акаунт. Също така, ако е с един и същи акаунт е добре като започне да пише, да обозначава за кой от героите му става въпрос, да не стават глупави обърквания.

Важна забележка: Ние не пипаме героите на Мартин! Ако някой си направи герой Тирион, няма проблем. ОБАЧЕ ако е Тирион от Скалата на Кастърли, джудже с кисел нрав, няма да бъде одобрен и няма да можете да пишете с него. Ако настоявате, ще ви предупредят писмено, ако пак не схванете намека, е… Ясно какво ще стане.
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите