Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Правила на играта

Go down

Правила на играта Empty Правила на играта

Писане by Карт Пон Юли 18, 2011 11:25 am

Ето ги няколкото правила, които трябва да имате предвид, докато пишете роулплея си:

1. Кирилица! Ако във форума някак може да направим изключение, не може в темите със сюжетната ви линия да пишете на шльокавица.
2. Първо създавате герой и получавате одобрение, после започвате да пишете.
3. Не е нужно да пишете дълго, но да е качествено. (И все пак, нека не пишем по 10-15 реда на действие, моля)
4. Това е Песен за огън и лед. Магия в света на Мартин има, но е сравнително оскъдна. Вампири, зомбита, могъщи магьосници които подмятат наоколо огнени топки с щракане на пръсти няма.
5. Не се гледа с добро око на свръхсилни герои. Ако героят ви е силен като Планината, интригант като Петир Белиш, с външния вид и уменията на Джайм и може да надпие Джон Ъмбър, значи правите нещо грешно. Дори и Мартин не е описвал подобни герои, а неговият най-велик (уж) боец беше пленен от едно "хлапе".
6. Не пишете като герой от книгите! Особено при все че няма да сме в същия времеви период.
7. Не се намесвайте директно в чуждите постове без разрешение от страна на онези, които са ги написали. Няма лошо да пишете заедно, разбира се.
8. Дракони има. Само не прекалявайте с употребата им.
9. Информирайте се поне бегло от Хрониките какво става преди да почнете да пишете.

*Това не е задължително правило, но е най-удобно роулплея да е в 3 л., ед. ч.


Последната промяна е направена от Карт на Пон Юли 18, 2011 11:56 am; мнението е било променяно общо 1 път
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Правила на играта Empty Re: Правила на играта

Писане by Карт Пон Юли 18, 2011 11:49 am

Допълнения:

1. След много дълъг период на неактивност (повече от няколко месеца), преди който не сте предупредили, че няма да поствате във форума, роулплеят ви може да бъде преместен в Архива, ако не е завършен, в който случай ще бъде оставен за да могат другите играчи да го ползват ако се сетят как.
Това правило важи за втори или последващи герои, които сте решили да си правите.

2. Когато има обсъждане по дадена тема, важна за играта, всички би трябвало да постват. Ако ще даже за да кажат, че на всичко са съгласни. Това е начина да вземате участие в общото развитие на играта. Ако не сте постнали навреме и после се оплаквате, че нещо не ви харесва, значи грешката е във вас.

3. Всеки герой може да ръководи дом, но това не пречи някой друг да се включи в същия дом. Просто трябва да се съобрази с предишната история около дома, създадена от по-ранните постове. Би било добре, ако всеки от най-важните седем-осем дома си има човек, който да се грижи за него.

Разяснения:

1-во: Специални персонажи - това са важни за развитието на сюжета герои, които не са игрални за никого определен. С тях се обозначават промени в света или се правят встъпителни думи около някое общо развитие на сюжета. Ако имате нужда да обозначите началото на война в Браавос, например, защото ви трябва и не искате вашият герой да е там, когато тя започва, пишете лично съобщение с желания текст и ми го пращате, а аз ще се погрижа, ако нямам никакви забележки, той да намери пътя си до специалния (засега един) персонаж.

2-ро: В Хрониките, когато започнем, ще има нещо като списък на сюжетните линии. Има едно основно разграничение към тях:

Общи - Това би било турнир, битка, или някое друго събитие от голяма важност, в което се очаква всички, които искат, да могат да участват. Такива събития задължително минават на обсъждане, преди да започнат. Имат си определено начало и предизвестен край, с който мнозинството е съгласно. Една подобна сюжетна линия например би била битката при Тризъбеца от времето на Бунта на Робърт. При нея всички ще знаем как и къде започва и как свършва и всеки ще може да опише личните преживяваният на героя си по време на това събитие.

Лични - Това са сюжетните линии, водени самостоятелно от един или повече играчи, които са отделни специално за тях и не може друг да се намеси свободно вътре. Например това би било описание на странстване из някоя гора, или пък прием, упражнение в оръжие, бой с разбойници, военен съвет - неща с малка или голяма важност, в които обаче няма логика или причина да участват всички желаещи/които могат. Не е нужно предварително да бъдат обсъждани във форума, ако не правят някакви големи промени в света - например започване на война между Севера и Речните земи - това определено трябва да се обсъди предварително.

За да се насърчи дългосрочния интерес към писането, е предвидена темата за мнения, критики и коментари - те са за сюжетните линии. В противен случай можем да изпаднем в схемата - пишеш си нещо сам, четеш си го сам, и други двама трима го четат, и накрая ти писва и зарязваш всичко. Това съм го виждал да се случва в десетки и десетки ролеви игри. Затова трябва да има форма на комуникация между членовете на форума, които да поддържат интереса между две общи сюжетни линии, най-малкото. Сигурен съм, че ако си четем постовете и ги обсъждаме свободно, ще ни е по-интересно да продължим.
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите