Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Джеролд Хайтауър, архивар и хроникьор

Go down

Джеролд Хайтауър, архивар и хроникьор Empty Джеролд Хайтауър, архивар и хроникьор

Писане by Джеролд Хайтауър Пон Юли 18, 2011 12:37 pm

Име: Джеролд
Дом: Хайтауър
Титла: майстер
Възраст: 72
Произход: Староград
История:
Джеролд е вторият син на лорд Хайтауър, суверена на Староград. Майка му е от Черна корона. На младини буен, към шестнадесетата му годишнина претърпява ловен инцидент, при който умира сестричката му, която го следва по петите. Тогава нравът му се укротява и той става набожен. Заравя се в книгите и се отказва публично от наследството си. Иска да стане септон, но познанието започва да го влече и в крайна сметка постъпва в Цитаделата в Староград. Цял живот не е напускал задълго залите й. Откакто е станал на двадесет не е спал никъде другаде освен в килията си. Бързо се издига и някой дори смятат, че ще стигне до титлата на архимайстер. Той обаче сякаш не се интересува от политиката на Цитаделата и се занимава само с познанието. Веригата му става изключително дълго и повечето от нея е само от мед, макар и да има и брънки от валирианска стомана, злато, сребро, черен метал и много други. По думите му „Историята е кралицата на науките” и се занимава с останалите сфери на познанието само за да може да ги включи по-правдиво в огромното си историческо познание. Маестерите го оставят в килията му в продължение на години, на минимални дажби. Джеролд не се оплаква, а бавно и целеустремено кове медната си верига. Когато архимайстерът-историк умира от пределна възраст и се установява, че няма други желаещи, сенешалът на Цитаделата почти на сила го принуждава да поеме пръстена, палката и маската от мед. Джеролд става архимайстер в шестдесет и осмата си година. Единственото му желание на този нов пост е да може да прескача сбирките на архимайствеите, за да попълва историческите си анали.
Характер:
Много затворен, свит и благочестив. Отшелник, без чувство за хумор, чест или такт. Дотам се е заровил в историята, че останалите майстери се шегуват, че когато умре, последната му ужасяваща мисъл ще е, че не може да запише в огромните си анали своята собствена смърт.
Външен вид:
Престаряващ гологлав мъж, без брада, мустаци и с много рехави вежди. С воднисто сини очи и старчески петна по все още силните си, стабилни ръце. Разхожда си се в същата сива, дълга роба, с която е постъпил в Цитаделата и пръска воня около себе си. Веригата му е така тежка, че само от носенето й Джеролд поддържа изненадващо добра физическа форма, като за старец над седемдесет години.
Джеролд Хайтауър
Джеролд Хайтауър
Архивар и хроникьор

Брой мнения : 3
Join date : 18.07.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите