Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Полагане на основите

Go down

Полагане на основите Empty Полагане на основите

Писане by Карт Пет Юли 15, 2011 2:18 am

Добре де, и каква форумна игра без основи?

Не искам еднолично да определя какво ще става, кога и как. Но, все пак, ето какво предлагам:
Перидоът да е около 200 години преди Таргариените да започнат нашествието си. Те тъкмо се установяват на Драконов камък, а във Вестерос има 7 кралства - Запада, Севера, Изтока, Речните земи, Предела, Железните острови и Дорн. Времето е благодатно - има шир за интриги, за дипломация, за истории. И за игра, разбира се.
Предлагам също домовете да бъдат същите като в книгите, или поне почти същите. Разбира се, няма да ползваме същите първи имена или нещо подобно. Имам предвид фамилиите - Старк, Арин, даже и Тарли, например. Всички или поне почти всички фамилии от книгите са си там преди да дойде Егон Завоевателя и не виждам нито причина, нито начин да сменим това.

И тук идва голямата ми дилема - самата система. Дали да бъде чисто текстово приключение, роулплей в най чистият формат? Това е добра идея... Но някак отнема от онова, на което Вестерос е най-богат - отнема от интригите, от войната, от дипломацията, от всички онези дребни детайли, които правят сагата на Мартин това, което е.
Или да заложим на по-игрови формат? С данни за героите, отличителни черти, които са силни у тях и такива, които са слаби. С особени черти, които да записваме и придобиваме, или да губим. С информация за войските, за прихода, за войната, които да се определят от тези статистики? С игра на тронове, на съюзи и на наследство? Не съм много сигурен какъв е най-правилният отговор на този въпрос. Ще оставя другите да ми помогнат в решението.

Не налагам мнението си по никакъв начин. Бъдете свободни да давате предложения, да подкрепяте каквото си искате или просто да решите, че това е една глупава идея и няма смисъл да си губите времето с нея.
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Полагане на основите Empty Re: Полагане на основите

Писане by Карт Вто Юли 19, 2011 9:05 pm

Тъй като на никой не му се коментира от сегашните ни членове (много сме, силни сме! а в началото на следващия месец имам един гарантиран нов) сам ще си изложа мнението Very Happy Залагане на по-игрови вариант.... мне. Това ми беше първоначалната идея, НО като взех предвид колко много неща трябва да се изчислят, нагласят и направят и усетих, че може да се залитне в нещо ала D&D. А това не е форум за D&D и надали някой иска огромна книга с правила и титанични постове със зарчета, статистики и прочее. Ако някой се интересува, има настолна ролева игра по Песента. Може да я намери в Google. В България я играят една дузина човека. Има и онлайн игра по D&D за Песента, но изисква Neverwinter Nights 2 с всичките му експандове и игра в интернет, и сървъри, и прочее...
И не е за форум. Smile

И тъй, какво ще правим? Знаете как се пише РП, чели сте темите, чисто текстова ще е историята. Остават само някои други подробности. Тази тема официално я изритвам в Архива.
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите