Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дом Тръстиките

Go down

Дом Тръстиките Empty Дом Тръстиките

Писане by GOD OF TERROR Съб Сеп 03, 2011 8:54 am

Име: Аруин Тръстиката
Род: Тръстиките
Години: 30
Титли: Понастоящем няма

Характер: Личният герб на Аруин Тръстиката е готова да ухапе змия и това не е случайно. Аруин Тръстиката е змия във всяко едно отношение. Той прави това , което на него му харесва и никой не може да му повлияе. А когато някой му се противопостави , той го ухапва и вкарва „отровата“ в жертвата. Баща му често използва тези негови качества в Играта на Тронове. А когато не си е наумил нещо , Аруин е привлекателен млад мъж. Благодарение на баща си е научил как да използва вродения си чар да ухажва жените. И често му помага да завърти ума на някоя щерка на лорд. Но така и не е достигнал до брак. Аруин е решил да остане ерген. Освен това се е отказал от Стражът Черна вода в полза на племенниците си. И макар официално да се е отказал от лордската титла , показва завидно умение в заплитането на интриги , което всички оценяват. Затова той често е забъркан в интригите на баща си.

Външен вид: Аруин е с пепеляво-кафява коса и блестящи сини очи. За разлика от баща си , той е с масивно телосложение.Висок и строен , той може да си позволи повечето дрехи , които са му нужни. Мускулите му са добре подчертани от прилепналите облекла , които носи , когато не върши работа за баща си. И за почуда на всички , той има масивен гардероб , където има тройно повече дрехи от всеки друг в Стража Черна вода. Но причината е повече от ясна. Аруин често се забърква в интригите на баща си с остроумни (и верни) съвети , затова баща му му дава задачи като шпионин. Един ден го разпознаваш като обикновен търговец в Морски страж , облечен с обикновена риза и панталони , а на другия се прави на пияница в кварталното кръчме със скъпа мантия.

История: Аруин води твърде троинствен живот. От малък се учи да върти меча , но освен това го пращат като скуайър в Бял Пристан , където изучава изкуството на търговията , четмото и писмото. Освен това на 14 , баща му го води в Браавос да се учи да бъде шпионин. Мотото на Аруин е „Човек учи цял живот“ и на практика е така с него. Цял живот е учил най-различни неща , за да стане блестящ лорд , като баща си. Но тук старата Тръстика удря на камък. Аруин още на 20 се е отказал от лордство , което поставя Джонатан в дилема. За добавка , той не иска да се жени.
Но Джонатан е хитър човек и успява да кара сина си да му помага. Успява да научи сина си да се държи като рицар , против правилото , че „В Севера няма рицари“. Освен това му отпуска юздите и го праща на най-различни мисии , с цел да прослави Стражът Черна вода. А на Аруин това не му пречи. Той винаги е искал да стане прочут рицар , владеещ меча и пиката и на практика успява. Побеждава няколко пъти в турнири в Речните земи , където става легенда за простолюдието. Това е така , защото обича да се представя за обикновен син на търговец , далечен роднина на лорд. И тази тактика успява. След като разкрива истинската си същност , Аруин спечелва още повееч любовта на простолюдието и одобрението на Речните лордове. Това помага на Джонатан да сроди дъщеря си Джоана с Джордан Фрей и внука си Елиъс с Малистър. Дотук с живота му като рицар.
Джонатан вижда потенциал , сина му да стане негов агент и затова го изпраща в градове и замъци , близки до Стража Черна вода , за да трупа полезна информация. И макар , че е огромен , Аруин се справя и с това. Но тук помага вродения му чар. Лесно е да забаламосаш едно слугинче да ти помогне и да се измъкнеш безнаказано.
Освен това е отличен убиец , особено в горите. Повечето лордове обожават лова и тук се намесва Аруин. За него е лесно да организира инцидент на хората , които баща му е набелязал. Така например Аруин пуска змия в колчана със стрели на Стивън Малистър – наследник на Морски страж след баща си. След този „инцидент“ , Стивън умира , правейки яловата Минерва и съпругът й наследници на трона. Но стария Лудвиг Малистър не е свършил. Той си намира втора жена , след смъртта на първата и от нея получава момчета близнаци. Аруин не смята да убива бебета , затова отказва да последва заповедите на баща си. Но с удоволствие очиства стария Лудвиг , оставяйки жена му да се грижи за бебетата с помощта на Минерва. Дотук с живота му на шпионин и убиец.
Аруин освен това е „всестранно развит талант“ , успявайки да научи тънкостите на търговията. Благодарение на това , старата Тръстика успява да научи тенденциите на пазара т.е. кога има недостиг на продукти , кои търговци са близки с лордовете и кои трябва да бъдат очистени. Всичко това много помага на Джонатан. Но не винаги синът му е на негова страна. Понякога Аруин не смята , че трябва да помага на баща си и затова те често се карат.
И въпреки , че когато му е възложена задача , той е сериозен и безкомпромисен , понякога се случва да получи малко почивка. През това време той се трансформира. Става бурен , често се напива. Или с една дума , той се забавлява. Често спи с курви , въпреки че крие копелетата си , които , според някои , дори не съществуват. Накратко , Аруин е всестранно развит талант , безкористен и сериозен , когато му възложат задача , забавен и отпуснат , когато няма задача. С една дума „ Пионка , толкова всестранно развита , че е по-опасна от играча , който я управлява , но сама решила , че ще бъде пионка“ – Джон Ланистър , 4600 години след Възвишението на Седемте.

GOD OF TERROR
Андал

Брой мнения : 84
Join date : 17.07.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите