Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Двуликия

Go down

Двуликия Empty Двуликия

Писане by DODOLION Чет Сеп 08, 2011 10:12 pm

1.Име:
Додолиън „Двуликия” Ланистарк
2.Дом:
Ланистарк
3.Титли:
сир
4.Произход:
Кархолд
5.Възраст:
30
6.История:
Ланистарките са дребен род, произлизащ от брачен съюз между Ланистър и Старк някъде 300 Преди Завоеванието (от което иронично започват да ги наричат Ланистарк и това си им остава като име и никой не помни дали са били Старк или Ланистър). Главата на рода е Дорин Ланистарк - лорд кастелан (оправител) на замъка Кархолд. Дорин е пряко подчинен на Карстарките и най-вече на Старките от Зимен хребет. Загива по време на лов. Той има трима сина. Най-големият е Робърт Ланистарк - чернокос, суров, 38 годишен, типичен Старк, поема поста на кастелан след смъртта на баща си. По-малкият син е Титос Ланистарк - русокос, винаги усмихнат, 35 годишен гигант, обичащ турнирите, особено двубоите с пика. Най-малкият е Додолиън Ланистарк – полурус, получернокос по рождение, с едно синьо и едно кафяво око. Единствено баща му прозира потенциала в него, надявайки се, че уникалният му вид, който останалите определят като недъг, е предпоставка за наследяването на най-доброто от двата велики рода. Додолиън от малък се занимава с фехтовка, стрелба с лък, както и с история. Той учи и тренира редом до по-големите си братя, но от тях получава само презрение и присмех. Това го амбицира да стане по-добър във всичко. След смъртта на баща му нищо не го задържа в Кархолд и той тръгва да дири късмета си, въпреки молбите на майка му - лейди Нан Карстарк (най-малката дъщеря на лорд Карстарк) да остане.
7.Характер:
Характерът на Двуликия е най-голямата му слабост и най-голямата му сила. Чертите, наследени от Ланистър (хитрост, находчивост, прозорливост, пресметливост, чувство за хумор, ироничност, саркастичност и т.н.) и тези, наследени от Старките (прибързаност, твърдост, доверчивост, честолюбие, чувство за дълг, преклонение пред Старите богове и т.н.) са в постоянен конфликт. Двуликият не умее да ги контролира. Никога не знае кой от двата наследени характера ще излезе наяве в дадена ситуация, което в един момент помага, а в друг пречи.
8.Външен вид:
Висок е 190см. Лявата половина на косата му е пясъчно руса а дясната – гарваново черна. Додолиан носи сиви дрехи със златни кантове и позлатена броня; тежък сив плащ с яка от вълча кожа и герба на Ланистарк – златен лъв и черно вълчище на червено-сив фон.
9.Всичко друго:
Думите на Ланистарк са „Ревът се задава”(Roar is coming). Оръжията на Двуликия са - двуостър меч на име Рев и голям боен лък на име Вой.

ОДОБРЕН
DODOLION
DODOLION
Пръв човек

Брой мнения : 21
Join date : 04.09.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите