Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

+2
Нимерия
Карт
6 posters

Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by Карт Съб Сеп 10, 2011 2:27 pm

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Tournament

„Чуйте, чуйте! По волята на Седемте, блажените отци на всички андали и богове на Вестерос и Речните земи, кралете от най-благородния дом Тъли благоволиха да заделят от несметното си богатство и да организират турнир в чест на десетата годишнина от възцаряването на блажения крал, долуподписания преуважаван Едмун Тъли, третия с това име, лорд на Речен пад и крал на Речните земи. Турнирът ще се проведе точно по средата на годината, сиреч половин година след написването на това писмо, на земите северно от Божието око. С уважение уверяваме домовете, почитащи старата вяра, че Острова на лицата няма да бъде осквернен. Призоваваме всички домове, големи и малки, от всички земи, да присъстват. Нека се знае колко е прочуто и велико гостоприемството на дома Тъли. Турнирът ще включва двубои с пики, общо меле, състезание по стрелба, конни надбягвания, изложби на хрътки, коне и соколи и всякакви състезания за простолюдието, между които плуване на дълги разстояния, мятане на ножове и силови състезания. Наградата за победителя в двубоите с пики са позлатени доспехи, изработени в обширните ковачници на Речен пад и кама от валирианска стомана. На победителя в общото меле ще дарим меч от същия материал, защото такава е волята на дома Тъли и такова е нашето богатство. Най-добрият стрелец ще получи дебела кесия злато. Бардовете са добре дошли да възпеят величието на дома Тъли, а в тяхна чест кралете на Речните земи ще дарят позлатена лютня за най-добрият бард с оригинална песен.”

Или с други думи, прочутият турнир и нашата първа обща сюжетна линия.

Това е строго административна тема - с други думи, кой ще се записва, за какво ще се записва, кой ще печели, каква ще е организацията на турнира и прочее.
Турнирът ще се проведе в четири (4) дни, и темата се отваря в понеделник. Това, че ще се проведе в четири дни, не значи че приключваме в петък! Просто значи, че героите ви могат да наблюдават три залеза и три изгрева, докато са на турнира. А ще продължи докато всички не приключат с него или докато не решим, че ни е втръснало от него.

Ето какво ще се случва, по дни:

Първи ден - от призори до залез слънце. Пиките. За информация - вижте първия пост. (след този)
Втори ден - предобед-стрелба с лъкове, следобед-плуване, изложба на хрътки, на соколи, мятане на ножове и прочее. За информация - вижте втория пост.
За простолюдието - надяждания с тикви, борба, скоростно стригане на овце и каквото още се сетим.
Трети ден - почивка. Привечер - състезание за бардовете. За информация - третия пост.
За простолюдието - същата програма.
Четвърти ден - общо меле. За информация - четвърти пост.

Така, в тази тема, ако искате да участвате в нещо, напишете, защото майстер Джеролд обича всичко да му е подредено и хубаво. Пак тук ще определим победителите. В случай, че двама души искат едновременно да са победители, ще прибегнете (помежду си) до: 1. Спокоен разговор; 2. Хвърляне на боб/зарчета/ези-тура/каквото там имате; 3. Състезание в състезанието на героите ви (министерството на здравеопазването препоръчва да не си играем с остри предмети); 4. Кръчмарски бой. Форумът няма да поеме медицинските разноски.

И така, нека двубоите да започнат!
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Първи ден - пики

Писане by Карт Съб Сеп 10, 2011 2:33 pm

Тъй като по времето, когато започнахме организацията, бяхме по-малко, нямаше подходящи игрални герои за състезанието с пиките, сега позициите са леко заети. Ето ги кандидат-шампионите:

1. Белмур Тарт - на 56 и все още силен и решителен, владетел на дома Тарт и Вечерната зала - личен герб: сребърен меч, насочен надолу под сребърна седемлъчна звезда на зелен фон.
2. Мистериозен рицар - Дженевра Цветя, незаконна дъщеря на един от Тирелите, на 21, силна и войнствена за жена (много подобна на Аша Грейджой) - личен герб: зелен трън с алени капки по себе си на черен фон.
3. Хобър Тъли - на 32, брат на коронния принц на Речните земи - личен герб: няма.
4. Елайъс Дарклин - на 24, внук на краля на Черна вода и лорда на Дъскъндейл. - личен герб: черна пика на златен фон.
5. Нед Пайн - на 26, странстващ рицар - личен герб: корона, пронизана от пречупено копие на вълнисто розов-син фон.
6. Делин Черната змия - на 41, инструктор на гарнизона на Звездопад, седалището на дома Дейн. - личен герб: няма.
7. Балон Хоар - на 47, крал на Железните острови, твърдоглав - личен герб: сива верига, навита на кълбо на черен фон.
8. Клей Рейн - на 19, наследник на Кастрамир - личен герб: няма.
9. Аруин Тръстиката - на 30 , много нахъсан и смел. Популярен войн. Пиката му е втора жена. личен герб: зелена змия с отворена паст на син фон.
10. Джулиъс „Фокс“ Росби - на 40 , все още не е загубил силата си. Майстор на пиката. Много войнствен. Отличен пълководец - личен герб: Оранжева лисица хваща бял заек на червен фон
11. Елиъс Ланистър - Далечен братовчед на Ланистърите. На 48 , странстващ рицар. Едното му око го няма , а с другото недовижда. Но има перфектен слух - личен герб: няма
12. Едард Мартел - на 23 , наскоро помазан в рицарство. Показва завиден талант в боравенето с пики -личен герб: Черна кобра плаши синя мамба на зелен фон
13. Джонатан Фрей - на 34 , все още силен. Приключенията му са легендарни. Братовчед на сегашния лорд Фрей - личен герб: няма
14. и 15. Близнаците Арин - Улл и Джем Арин - два близнака , на по 28 , с черни коси и множество белези. Улл е наследника на Орлово гнездо , след смъртта на по-големият им брат Берик Арин - личен герб: И двамата използват един и същи герб - бяла падаща звезда на черен фон.
16. Валарис Ланиспортски - на 60 , но все още е годен за битка. Има повече опит с турнирите , от който и да е друг жив човек. Лицето му е нашарено с много белези от предишни битки - личен герб : жълт лъв пази сив град на син фон.
17. Албърт Код, Железният рицар - на 40 години, в юношеските му години лицето му е напълно обезобразено след нападение на акули, след което главите на хищниците са окачени над камината му. Винаги носи желязна маска, която прикрива почти цялото му лице, освен очите и устата. Невероятно добър както с пиката, така и с харпуна. Легенда, в пълния смисъл на думата, сприхав, мрачен, раздразнителен и доста опасен.
Личен герб : Червена желязна маска на бял фон, която разцепва синьо море на две.
18. Ервърт Сняг - на 25 години, копеле на лорд Флинт. Макар и млад, вече си е спечелил славата на невероятно талантлив войн, особено с пиката. Възлагат му се големи надежди въпреки възрастта. Усмихнат, ведър и шеговито настроен.
Личен герб - няма.
19. Ренда Бракън, Дамата в синьо - Около 25-30 годишна. Не се страхува да покаже, че е жена и доста хора гледат с лошо око на подвизите й. Въпреки това е факт, че дъщерята на лорд Бракън е повече от майстор на пиката. Много хора я подценяват и това е последната грешка в живота им. Спокойна, хладнокръвна, отличен тактик.
Личен герб: Синя девица на зелен фон държаща синьо копие.
20. Драконовият син - около 30-35 годишен. Истинското му име е неизвестно (казват му просто Драк), но твърди, че родом е от Браавос. Дали е вярно никой не знае, но уменията му с пиката са пословични - познат е в южните части на Вестерос като един от най-вещите мъже в битка и досега няма загубен двубой.
Личен герб: Бял дракон върху черен фон, който устремено се спуска към сив град.
21. Джон Кервин - 39 годишен. Циничен, с доста отър език и високо самочувствие. В момента е инструктор на войниците в дома на баба си, Фрей.
22. Уолдо Фрей - Първороден син на лорд Джоузеф Фрей и негов наследник. Има весел характер, обича да пие. Не си пада по кървища, избягва битките. На тридесет и две години, в разцвета на силите си. Започнал е леко да оплешивява и е малко дебел. Не е особено добър с пиката, но за сметка на това е един от най-сериозните ездачи от тази страна на Тясното море. Външният му вид кара мнозина да го подценяват. Снаряжението му се състои от една ризница, шлем, кръгъл дървен щит и леко ръждясала пика. Язди под знака на Фрей.
23. Джаред Тирел: 23 годишен, за възрастта си Джаред се държи като малко момче. Ужасно саркастичен, хобито му е да тормози другите, но не физически, а психически. Изключително лукав и умее да борави доста добре с пиката. Умело намира слабото място на опонента си бързо и това му дава преимущество в двубоите. Свикнал да получава всичко, младият лорд не приема ‘не’ за отговор. Личен герб: Две червени рози и една бяла под тях, оформящи кръг върху черно поле.

Фрей като че ли имат най-силно участие. От Бурен край е само номер едно, Белмур Тарт.
За Предела яздят двама Тирели - номера 2 и 23, макар че дамата е под прикритието на мистериозен рицар.
Речните земи са много сериозно представени от номера 3, 13, 19, 22, а и Клей Кервин (21), макар да е от Севера вероятно ще се бие под знака на Фрей.
Земите на кралете на Черна вода също имат много защитници, в това число и един от кралската фамилия. Номера 4, 5 и 10.
Дорнците също са изпратили шампионите си на север - номера 6 и 12.
Самият крал на Железните острови е решил да препусне с пика в ръка - номер 7. Друг от рицарите на железните мъже е прочутият Албърт Код, номер 17.
Запада също е много силно представен, особено от дома Ланистър. Защитници на Запада са номера 8, 11 и 16.
Севера, макар че няма рицарски традиции, също е намерил верни мъже, които да се бият за него: номера 9, 18 и 21 (макар че последният е в служба на дома Фрей).
Изтока има много благородни защитници от дома Арин - близнаците Арин, номера 14 и 15.
На последно място, но не и по важност, на турнира иска да се прослави един войн чак от отвъд Тясното море - Драконовият син, номер 20.

Ето ги двубоите:
Предваиртелен кръг:

2 срещу 15
4 срещу 22
5 срещу 23
8 срещу 20
14 срещу 19.
12 срещу победителя от двубоя между 14 и 19 (в случай, че лейди Бракън случайно рече да победи, та да я прекарат през още един двубой.)

Резултати:
Мистериозния рицар (Дженевра Цветя) надделява над Джем Арин в оспорван двубой.
Уолдо Фрей без проблеми преодолява Елайъс Дарклин.
Джаред Тирел разпарчетосва Нед Пайн. По усмотрение на пишещите по време на турнира, Нед може да се окаже мъртъв или много тежко ранен, понеже никой май не го харесва.
Драконовият син побеждава лесно Клей Рейн.
Ренда Бракън побеждава Улл Арин.
След три счупени пики Едард Мартел е свален на земята, но Ренда е принудена да отстъпи (явната причина е рана в рамото й, а тайната - зависи от това как ще го опишем).

Осминафинали:
1 срещу 18
2 срещу 21
3 срещу 11
6 срещу 13
7 срещу 12
9 срещу 16
10 срещу 23
17 срещу 20

22 срещу победителя от двубоя между 17 и 20. Долу Драконовият син! Twisted Evil (или долу железния човек)

Резултати:
Белмур Тарт надвива над Евърет Сняг - безапелационна победа от първото минаване.
Мистериозният рицар праща на земята Джон Кервин от първото минаване.
Елиъс Ланистър сваля Хобър Тъли след една счупена пика (тоест, второ минаване).
Делин Черната змия получава тежка рана при първия сблъсък с Джоната Фрей и се отказва.
Двубоят между Балон Хоар и Едард Мартел е ожесточен, разменят се много обиди и много пики, но след пет минавания Мартел прави малка грешка и заравя лице в пръстта.
Аруин Тръстиката надделява над Валарис Ланиспортски. Младостта надделя над опита.
След епичен двубой Джаред Тирел запраща Джулиъс Росби на земята. Май лисиците днес няма да пасат цветя.
Албърт Код и Драконовият син изнасят истински спектакъл на публиката, но в крайна сметка вестеросеца доказва, че дори и да не си помазан рицар, пак си по-добър от браавосец.

След дълги размишления и игра на съдбата (зарчета, защото мненията бяха разделени - четни за Албърт Код, нечетни за Уолдо Фрей и се падна четири), Железният рицар продължава напред с много усилия и двубой, който изправя на крака цялата тълпа. Пиката му май намери Уолдо.

Четвъртфинали:
1 срещу 13
2 срещу 17
7 срещу 23
9 срещу 11

Резултати:
БелмурТарт побеждава със сравнителна лекота Джоната Фрей в единствения не-оспорван двубой на четвъртфиналите.
Мистериозният рицар някак успява да надвие над Албърт Код.
Балон Хоар май е подкрепян от удавения бог, защото, въпреки че не е рицар, побеждава нахъсания младок Джаред Тирел.
Аруин Тръстиката минава напред с мъжка борба срещу Елиъс Ланистър.

Мистериозният рицарт (Минерва Цветя, копеле на Тирел), се отказва и дава бронята си на Уолдо Фрей, за да продължи той на нейно място.

Полуфинали:
Белмур Тарт срещу Аруин Тръстиката
Балон Хоар срещу Уолдо Фрей

Резултати:
Белмур Тарт принуждава Аруин Тръстиката да се предаде
Мистериозният рицар, Уолдо Фрей в доспехите на Минерва Цветя надделява лесно над Балон Хоар. Вероятно дори и го ранява смъртно. Загубата на краля предизвиква смут у поданиците му.

Финал:
Белмур Тарт срещу Мистериозния рицар (Уолдо Фрей)

Резултати:
Уолдо Фрей все пак надделява над мъжката съпротива на Белмур и го сваля на земята, макар и след тежка борба.

Изход:
Уолдо Фрей, отпаднал в осминафиналите срещу Албърт Код и завърнал се като мистериозен рицар, на мястото на отказалата се Минерва Цветя, побеждава. Колко и кои награди ще вземе и дали ще свали шлема си - под въпрос.


Последната промяна е направена от Карт на Нед Сеп 18, 2011 8:55 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Втори ден - стрелба

Писане by Карт Съб Сеп 10, 2011 2:34 pm

Тук е мястото, когато, след като се появят кандидати за това състезание, ще ги запиша.

Кандидати:
Нимерия Мартел
Томен Редвин
Додолиън „Двуликия” Ланистарк

Други за втория ден: Томен Редвин печели мятането на ножове.
Андин Старк е претендентка за първо място на конните състезания на дълго разстояние.
Нимерия Мартел печели стрелбата с лъкове.


Последната промяна е направена от Карт на Нед Апр 01, 2012 3:04 pm; мнението е било променяно общо 5 пъти
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Трети ден - песни

Писане by Карт Съб Сеп 10, 2011 2:37 pm

Тук ще се запишат предложенията за песен - победител на турнира. Идеята е който предложи най добрия оригинален/преведен/копиран текст, да получи морална награда + шанса да опише барда-победител.

Карт:
Spoiler:

Spoiler:

До три предложения на човек! Като/ако се наберат до някое време, неопределено засега, достатъчно предложения, ще пусна тема/анкета за да решим кой да победи.
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Четвърти ден - общо меле

Писане by Карт Съб Сеп 10, 2011 2:39 pm

За онези, които не се досещат: Това е нещо като имитация на истинска битка, тип всеки за себе си, или поне в началото - на отбори, докато не почнат съотборниците да се повалят помежду си за да останат последни на крака. Води се със затъпени оръжия, но не мислете, че ако ви святнат няколко пъти в главата със затъпен меч няма да паднете в калта.

Участници:
Карт скагоски
Титос Ланистарк
Робърт Ланистарк
Морлош Сняг


Последната промяна е направена от Карт на Нед Апр 01, 2012 3:03 pm; мнението е било променяно общо 2 пъти
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by Нимерия Съб Сеп 10, 2011 8:42 pm

Нимерия Мартел се записва за стрелбата с лък. Победител. Ако има друг претендент за победата - да каже и ще се разберем.
Нимерия
Нимерия
Ройнар

Брой мнения : 50
Join date : 07.09.2011

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by GOD OF TERROR Съб Сеп 10, 2011 8:46 pm

Томен Редвин се записва за стрелба с лък и мятане на ножове. При първото подарява победата на Нимерия по неизвестни причини. На второто печели.

GOD OF TERROR
Андал

Брой мнения : 84
Join date : 17.07.2011

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by DODOLION Нед Сеп 11, 2011 11:36 am

Титос Ланистарк - русокос, винаги усмихнат, 35 годишен гигант, обичащ турнирите, особено двубоите с пика. Изключително силен физически, но прекалено самоуверен. След разочарованието му, че е изпуснал да се запише в турнира с пики се записва в МЕЛЕТО. Може да умре или най-малкото да е тежко ранен.
Дорин Ланистарк - чернокос, суров, 38 годишен, типичен Старк, поема поста на кастелан на Кархолд след смъртта на баща си. Записва се в МЕЛЕТО.
Додолиън „Двуликия” Ланистарк - Записва се за стрелбата с лък, където е много добър, няма да спечели, поне на финал ще стигне. След като разбира, че братята му са се записали в мелето, започва да разпитва - възможно ли е да участва в повече от едно състезание.


Последната промяна е направена от DODOLION на Пет Дек 02, 2011 5:32 pm; мнението е било променяно общо 1 път
DODOLION
DODOLION
Пръв човек

Брой мнения : 21
Join date : 04.09.2011

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by Андин Старк Нед Сеп 11, 2011 2:15 pm

Нях. Иде моят ред.
Теон няма да се включва никъде - ще бъде един достолепен страничен наблюдател на всички събития. Останалите също ще стоят настрана.
Не видях подобна категория в списъка на втория ден, но записвам Андин като претендентка за първото място на конните състезания, по-точно - дълго разстояние с препятствия.
Андин Старк
Андин Старк
Пръв човек

Брой мнения : 44
Join date : 20.07.2011

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by Карт Нед Сеп 11, 2011 3:08 pm

DODOLION написа:
Додолиън „Двуликия” Ланистарк - Записва се за стрелбата с лък, където е много добър, няма да спечели, поне на финал ще стигне. След като разбира, че братята му са се записали в мелето, започва да разпитва - възможно ли е да участва в повече от едно състезание.

Възможно е. Wink Да го пиша ли, или идеята е, че той ще разпитва и ще изчаква шанс да си върне на братята?
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by DODOLION Нед Сеп 11, 2011 4:17 pm

Двуликия няма да се включи в мелето, ще се надява някой да му свърши мръсната работа на това меле, не че няма резервен план.
DODOLION
DODOLION
Пръв човек

Брой мнения : 21
Join date : 04.09.2011

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by kuzmara Нед Апр 01, 2012 10:43 am

Moрлош Сняг ще участва в мелето:
АЗ СЪМ СЕВЕРНЯК И МОЯ ЗНАК Е ВЪЛЧИЩЕТО ПОКЛОНИ СЕ ИЛИ ПАДНИ
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ КАЗВА КАКВО ДА ПРАВЯ > ЧУКА ПЕЕ В ОТГОВОРА МИ
kuzmara
kuzmara
Андал

Брой мнения : 14
Join date : 28.03.2012

Върнете се в началото Go down

Турнира при Божието око, даван от дома Тъли Empty Re: Турнира при Божието око, даван от дома Тъли

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите