Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Маркъс Градинар, коронен принц на Предела

Go down

Маркъс Градинар, коронен принц на Предела Empty Маркъс Градинар, коронен принц на Предела

Писане by Маркъс Градинар Съб Ное 26, 2011 3:41 pm

Маркъс Градниар
Титла: Коронен принц на Предела, наследник на Планински рай
Дом: Градинар
Възраст: 38 годишен
Характер и история:
Маркъс Градниар е първият и единствен син на крал Роуан Градинар от Лариса Дън. Роден е когато баща му е на тридесет, в периода, когато властта на Градинарите в Предела все още е стабилна, но детството му за винаги остава белязано от събитията, развили се скоро след това. Първо идва сецсията на Арбор и гражданската война, завършила с обсадата на Староград. След това баща му започва да губи ума си. Маркъс на практика няма детство. Още от ранна възраст започва да се обучава да седне на престола. Както и всичко останало в живота му, и за това няма време. Между войните и състоянието на баща си, младият наследник е принуден бързо да се учи да оцелява сред настаналия в Предела политически хаос. Дори и не знае да върти сносно меч, дотолкова е зает с дворцови въпроси. Някаква подкрепа получава от майка си и от по-малките си сестри. Уви, губи всички точно в момента, когато най-много се нуждае от тях. Оставен почти сам да се оправя с болестта на баща си и със ситуацията в Предела, Маркъс на практика е крал вече от няколко години. В делата си се представя достойно, с поразителна предпазливост. Действа внимателно и бавно, никога не прибързва. Когато баща му е отровен, синът веднага поема властта в свои ръце. Регентският съвет в Предела е негова идея, предназначена да озапти Тирелите, натрупващи сила. Добрите му дипломатически умения са едно от нещата, които все още опазват страната от гражданска война.
Междувременно, в личният си живот, Маркъс също се изявява като умел политик. Бракът му с Аманда Фосоуей е повече съюз, отколкото връзка. Уреден е от самия него, макар че баща му все още е в състояние да му помогне по онова време. Между двамата не съществува никакво чувство. Просто изпълняват дълговете към домовете си. Това изпълнение на дълговете дава плод под формата на три деца – две дъщери, Хенриета, починала като пеленаче, и Олена, в момента на единадесет. Синът му се нарича Ед, в момента е на осемнадесет и до голяма степен върви в стъпките на баща си. Вече е част от регентския съвет.
Маркъс е студен мъж, без око за красота или чувство за чест. Познал е само измамите и политиката. Казват за него, че вероятно и майка си е обичал по задължение, преди тя да почине. Въпреки това никой не може да отрече, че наследникът на престола е ефикасен и оправен. Без него Пределът е обречен на война. Принцът не започва авантюри, почти няма приятели. И външният му вид е отразил затворената му натура. Маркъс е среден на ръст, със студени сини очи и много късо подстригана наситено черна коса. Не е нито дебел, нито слаб, а лицето му обикновено е безизразно, малко грозновато, макар и лишено от бръчки или белези
Поддръжници: Дън, Фосоуей, Редвин, Оукхарт, Ашфорд (северната част от Предела)
Врагове: Хайтауър, Тирел, Флорент, Тарли (южната част от Предела)
Наследник: Синът му Ед е на осемнадесет и за момента се показва много подходящ.
Маркъс Градинар
Маркъс Градинар
Коронен принц на Предела

Брой мнения : 3
Join date : 26.11.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото

- Similar topics

 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите