Маркъс Градинар, коронен принц на Предела

Go down

Маркъс Градинар, коронен принц на Предела Empty Маркъс Градинар, коронен принц на Предела

Писане by Маркъс Градинар on Съб Ное 26, 2011 3:41 pm

Маркъс Градниар
Титла: Коронен принц на Предела, наследник на Планински рай
Дом: Градинар
Възраст: 38 годишен
Характер и история:
Маркъс Градниар е първият и единствен син на крал Роуан Градинар от Лариса Дън. Роден е когато баща му е на тридесет, в периода, когато властта на Градинарите в Предела все още е стабилна, но детството му за винаги остава белязано от събитията, развили се скоро след това. Първо идва сецсията на Арбор и гражданската война, завършила с обсадата на Староград. След това баща му започва да губи ума си. Маркъс на практика няма детство. Още от ранна възраст започва да се обучава да седне на престола. Както и всичко останало в живота му, и за това няма време. Между войните и състоянието на баща си, младият наследник е принуден бързо да се учи да оцелява сред настаналия в Предела политически хаос. Дори и не знае да върти сносно меч, дотолкова е зает с дворцови въпроси. Някаква подкрепа получава от майка си и от по-малките си сестри. Уви, губи всички точно в момента, когато най-много се нуждае от тях. Оставен почти сам да се оправя с болестта на баща си и със ситуацията в Предела, Маркъс на практика е крал вече от няколко години. В делата си се представя достойно, с поразителна предпазливост. Действа внимателно и бавно, никога не прибързва. Когато баща му е отровен, синът веднага поема властта в свои ръце. Регентският съвет в Предела е негова идея, предназначена да озапти Тирелите, натрупващи сила. Добрите му дипломатически умения са едно от нещата, които все още опазват страната от гражданска война.
Междувременно, в личният си живот, Маркъс също се изявява като умел политик. Бракът му с Аманда Фосоуей е повече съюз, отколкото връзка. Уреден е от самия него, макар че баща му все още е в състояние да му помогне по онова време. Между двамата не съществува никакво чувство. Просто изпълняват дълговете към домовете си. Това изпълнение на дълговете дава плод под формата на три деца – две дъщери, Хенриета, починала като пеленаче, и Олена, в момента на единадесет. Синът му се нарича Ед, в момента е на осемнадесет и до голяма степен върви в стъпките на баща си. Вече е част от регентския съвет.
Маркъс е студен мъж, без око за красота или чувство за чест. Познал е само измамите и политиката. Казват за него, че вероятно и майка си е обичал по задължение, преди тя да почине. Въпреки това никой не може да отрече, че наследникът на престола е ефикасен и оправен. Без него Пределът е обречен на война. Принцът не започва авантюри, почти няма приятели. И външният му вид е отразил затворената му натура. Маркъс е среден на ръст, със студени сини очи и много късо подстригана наситено черна коса. Не е нито дебел, нито слаб, а лицето му обикновено е безизразно, малко грозновато, макар и лишено от бръчки или белези
Поддръжници: Дън, Фосоуей, Редвин, Оукхарт, Ашфорд (северната част от Предела)
Врагове: Хайтауър, Тирел, Флорент, Тарли (южната част от Предела)
Наследник: Синът му Ед е на осемнадесет и за момента се показва много подходящ.
Маркъс Градинар
Маркъс Градинар
Коронен принц на Предела

Брой мнения : 3
Join date : 26.11.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите