Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Геролд Пайк

Go down

Геролд Пайк Empty Геролд Пайк

Писане by wither Пон Мар 19, 2012 11:17 pm

Име: Геролд Пайк
Дом: Хоар (копеле)
Титли: Първи капитан на краля
Произход: Оркмънт
Възраст: 32
История:
Като най-малкият син на дъщерята на краля на железните мъже, Геролд Пайк никога не е очаквал много от живота. Желанията и амбициите на младостта му се изчерпват до прости неща - да плава наравно с брат си Горолд, да спечели благоволението на майка си или да си вземе солена жена. Малко се интересува от политически въпроси и от нещата извън границите на палубата си. С годините обаче Геролд започва да надраства сянката на брат си и бързо се прочува като капитан, достоен за кралската фамилия. Тогава влиза в полезрението на настоящия Железен крал - Балон Хоар. Между двмата мъже бързо се изгражда взаимно доверие - и двамата са трети синове, които внезапно са си спечелили уважението и вниманието на околните. Чичото на Геролд оценява таланта му да води мъже в битка и скоро го издига до позицията на почтен капитан във флотата на Железните острови.
След бързото си издигане, Геролд продължава да води стария си живот, изпълнен с плавания и рейдове. Събира на борда на кораба си, "Кръвта на кракена" разнообразна и способна дружина. Дори и с новопридобития си престиж обаче, капитанът не държи да навлезе в политиката. Все още се опитва да изживее младежките си мечти за свобода и приключения, но притегателната сила на приятелството му с краля винаги го ограничава.
Характер:
Геролд е обаятелен мъж, който може да разбере много за събеседника си от малко думи. Малко вятърничав и склонен да си сменя мнението често. Не е особено жесток и дори и когато граби и пали - не го прави за забавление. Има вкус към приключенията и винаги се стреми към опасностите, заради което е получил славата на безразсъден моряк. Заради неясния си произход не е честолюбив, често е обвиняван, че е прекалено скромен. Пак заради произхода си няма много приятели и затова изключително цени всички, които са свързани по един или друг начин с него - майка му, големия му брат, краля и екипажа му.
Външен вид:
Мъж с доста стандартни пропорции. Не особено висок, но не и нисък, със здрава, но не прекалено мускулеста физика. Носи косата си среднодълга, пусната до раменете. Макар, че не е много възрастен, косата му вече оредява. Обикновено си оставя брада и мустаци. Лицето му е обветрено и това му придава известна суровост.
Всичко останало:

Корабът му се нарича "Кръвта на кракена" и е наречен така след като Геролд го отнема от един от синовете на лорд Грейджой. Има екипаж от 63 човека.

Геролд Пайк Coatofarmspyke

ОДОБРЕН
wither
wither
Железен човек

Брой мнения : 26
Join date : 05.03.2012

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите