Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Дом Конингтън

Go down

Дом Конингтън Empty Дом Конингтън

Писане by Карт Пон Юли 16, 2012 2:54 pm

Дънкан Конингтън
Дом: Конингтън
Титли: Лорд на Грифоново гнездо, Нокътя на грифона
Произход: Грифоново гнездо
Възраст: 39
История:
Дънкан Конингтън е известен в цял южен Вестерос като противоречива личност. От една страна, той е многократен победител в различни турнири, щедър дарител на Вярата и титулуван военен генерал. От друга, различни истории го обвързват с бандитство, спорове със Синовете на война и политически убийства. Фактите за Дънкан Конингтън обаче са малко. Майка му е загинала при раждане, баща му, брата на тогавашния лорд Конингтън, го отвежда в Дорн. Там момчето израства в Дорнските планини, под опеката на лорд Айрънуд. Прославя се като рицар в служба на дома, особено след смъртта на баща си, получил топлинен удар по време на посещение в пустинята. Когато е на двадесет и осем, получава съобщения от Бурен край. Чичо му е обезнаследен за интрига. Дали Дънкан има нещо общо с това – никой не може да докаже. Конингтън се прибира у дома, оженва се за много по-млада жена, Церсей Пейн, и заживява привидно спокойно. До момента има пет деца, три момичета и две момчета. Чрез различни услуги е станал близък с краля, позиция, която му дава както облаги, така и, напоследък – някои непредвидени рискове.
Характер:
Лордът на Грифоново гнездо далеч не е перфектен рицар. Той е галантен и привидно богобоязлив, но въпреки всичко, си остава опортюнист. Много внимателен, вродено подозрителен и аналитичен.
Външен вид:
Здрав мъж в залеза на активната възраст, среден на ръст, с четвъртити черти на лицето и белези. С дълга, черна коса, която на места почва да посребрява.
Всичко останало:
Личен герб – черна хералдическа лилия на бял фон. Прозивщето му „Нокътя на грифона” е спечелено по време на турнир.


Дом Конингтън Connington

Дом Конингтън Coatofarmsconnington
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите