Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Андин Старк

Go down

Андин Старк Empty Андин Старк

Писане by Андин Старк on Съб Юли 23, 2011 10:20 pm

Андин Старк Game-Of-Thrones-House-Stark
Родословно дърво (последните поколения):

(Роан Старк) ---------------(Анн Фрей)
|-------------------------------------|----------------------------------|
Валарис Старк+Дария Мандърли..............Джейм Старк...............Евелин Старк + (Уейн Кервин)*
|-------------------------------------------------------------------------------------
Теон Старк+(Лейла Карстарк)......Андин Старк+(Едуард Шепърд)......Рикард Старк+Санса Мормон
-------------------|----------------------------------------|------------------------------------------|-------------
Елзбет Старк......Брандън Старк...........................(Роналд Шепърд).................................Бенджен Сняг

Легенда: В скоби и италик са вече споминалите се личности.
* Евелин и Уейн имат две деца, близнаци - Айрис Кервин и Джон Кервин

1.Име: Андин Старк
2.Дом: Старк
3.Титли:
4.Произход: Севера, Зимен хребет
5.Възраст: 23 години
6.История: Времето е относително понятие. Твърде относително. Годините си текат и всичко, което си познавал рано или късно се превръща просто в прах. Ан знаеше, че съдбата й е да се омъжи за някого, когото, в най-добрия случай, просто нямаше да познава, но нямаше ни най-малка представа, че ще намрази този човек. Вярваше, че боговете ще бъдат благосклонни и нещата ще се подредят някак. Но сгреши. При това много.
И за наказание всичко, в което бе вярвала, се изплъзна между пръстите й като прах.
Вечерта, когато единствената дъщеря на дома Старк се е родила била една от най-мразовитите и лютите от години насам. По думите на придворната билкарка - Майка Гуен, господарката на Зимен хребет - Дария трябвало да дари дома с още три деца - две момчета и едно момиче. Както винаги, старата вещица не сбъркала и късно през нощта крепостта била огласена от плачът на точно три бебета. Но едно от момченцата, което се родило твърде мъничко и слабовато, починало едва няколко дни по-късно. Ан и Рик, обаче, показали хъс за живот и въпреки че известно време и те били на ръба на бездната, успели да преживеят първите седмици, с което доказали, че нищо, дори и дъха на Зимата, не може да ги сломи.
Детските си години двамата прекарвали почти неразделни, вечно покровителствувани от по-големия си брат - Теон. Макар че разликата му с близнаците била седем години, той вечно участвал в лудориите им и ги прикривал пред родителите им - Валарис и Дария, които в началото гледали благосклонно на своеобразния съюз на наследниците си, но го прекратили само след няколко години, изпращайки Теон да се усъвършенства уменията си с меча при брата на лорд Старк - Джейм, който бил пазител на Вала и част от Нощния страж. Това донякъде успяло да укроти палавите Андин и Рикард, но не за дълго. Въпреки че Дария настоявала малката да се научи как да бъде перфектната дама под строгия взор на суровата и непоклатима гувернантка Ния, Ан отказвала да бъде контролирана от когото и да е било. Уповавала се на баба си Анн, чието име била наследила и предпочитала да слуша нея пред когото и да е било друг. Баба й я глезела постоянно и в знак на своята голяма привързаност й подарила един красив медальон с червен рубин, който й заръчала да пази като очите си. За жалост, обаче, старата господарка на крепостта се споминала, когато близнаците били едва на шест години и малкото момиче останало само в битката срещу Дария и Ния. В началото позициите й били доста нестабилни, но след като една вечер просто изчезнала за няколко дни, когато се върнала Валарис настоял, че за наказание ще трябва да учи двете неща едновременно - как да бъде перфектната дама и перфектния войн. Самата тя се зарадвала на решението му, но не за дълго. Оказало се, че да съчетаеш двете е изключително трудно. Само, че упоритият нрав на Андин бил много по-суров от Зимата и тя не се отказвала до края. Влагала еднакво старание, както в бродерията, изучаването на историята на Вестерос, научаването на чуждите за нея езици на браавосите и валарианците, така и във фехтовката, ездата и военната стратегия. Обучението й продължило до повратния момент в живота на Андин, когато сякаш целият свят се обърнал срещу нея.
При една от поредните битки срещу малкия, но влиятелен дом на рода Шепърд, един от синовете на господаря на дома, бил заловен като пленник и отведен в Зимен хребет. Жалко и лъжливо същество, но все пак наследник на титлата на баща си, Едуард решило да предложи вярността на дома си на Старк, стига да го пуснат на свобода. Горд и честолюбив човек, Валарис не бил очарован от идеята да действа по този начин, но знаел, че такова разширение на владенията му би било повече от ценно. Именно заради това дал Андин за съпруга на Ед с ясното съзнание, че това ще скрепи съюза между домовете и ще превърне Шепърд в знаменосци на Старк. Разбира се, историята не се разиграла по предначертания план. Току-що навършила 17 години, Ан била убедена, че баща й постъпил правилно и заминала с трепет и очакване за Нос Кракен, само за да открие, че нищо не е такова, каквото изглежда.
Съпружеският й живот се преврърнал в бреме изпълнено с побоища и насилие от страна на Ед, който се оказал много повече от най-долното същество на света. Без да зачита Андин за човек, той правел, каквото си поискал, имал десетки любовници и я принуждавал да търпи всякакви унижения. Слугите в дома също не я уважавали заради произхода й и също се опитвали да вгорчат живота й по всеки възможен начин. За капак на всичко, старият лорд Шепърд постоянно й правил недвусмислени намеци, че би искал тя да стане негова любовница. Нещо повече, владетелят на нос Кракен изглежда въобще нямал желание да се закълне на Старк и постоянно отлагал този момент. Въпреки това, решена да се справи със ситуацията и да помогне на баща си, тя пишела у дома си, че всичко е наред и че животът й е приказка. Чашата обаче преляла, когато Ед посегнал към най-скъпото на Андин - сина им Роналд. Роден с малък дефект - липсващо кутре на едната ръка, той редовно отнасял солидна доза ругатни от баща си, а след един сериозен гуляй, Едуард пребил Ан, а после и сина им. Безпомощното тригодишно момченце издъхнало от ръцете на баща си.
И това била повратната точка.
Ед изглежда нямал угризения, че е убил "изрода", както го наричал и продължил да си живее, както преди. Изминали няколко дни, през които Андин не проляла нито една сълза, заключена в стаята си без да яде или да излиза. Шепърд решили, че омразната им снаха най-накрая ще посегне на живота си, но били неприятно изненадани, когато Ан най-накрая успяла да изпълзи от черната дупка, в която била попаднала и започнала да се държи досущ като Едуард - сякаш нищо не се било случило. Изминал още един месец, през който тя тайно подготвяла пътуването си към Зимен хребет и още по-внимателно планирала всеки един детайл около убийството на съпруга си, така че това да не повлияе на репутацията на семейството й. Изпипала всяка подробност до съвършенство и в решителния момент наследничката на Старк прерязала гърлото на спящия изверг, пращайки го по дяволите. Дори окото й не трепнало, когато натопила собствения му баща и най-накрая поела по пътя за дома. Когато най-накрая пристигнала в Зимен хребет и в следващите две години не разказала на никого подробности около нерадостната си орис, а изтъкнала, че повече не може да живее в това гнездо на усойници, където един баща бил способен да убие собствения си син. Така престъплението й останало неразкрито и всяка вечер пълнело сънищата й с най-ужасни кошмари. Наскоро завърналият се и оженен Теон се опитал да я склони да му разкаже какво е станало, но нито той, нито Рик се справили с тази непосилна задача. Заети със своите семейства и несгоди, те оставили времето да избута на заден план огромната промяна в сестра им и се върнали към ежедневието си. Лорд Старк запазил пълно мълчание, убеден, че дъщеря му е постъпила правилно независимо какво наистина се е случило и настоял Дария да спре да я разпитва за повече детайли. Не че Андин щяла да й каже нещо, де. Жизнерадостното и вечно лъчезарно момиче било погребано с телцето на Рон, за да може на негово място да се появи безцеремонна и пресметлива млада жена, която била решена никога повече да не почувства болката от загубата на някой близък, стига това да зависело от нея.

7.Характер: През последните години Андин е загубила ведростта и детската си прибързаност, издигайки високи стени между себе си и външния свят. След смъртта на Рон, която едва понесла и преживения сериозния душевен катарзис, тя се променила изцяло и запазила едва няколко от предишните си качества. Упорството, гордостта и вроденото й желание за свобода дори се засилили, но шеговитостта и игривостта й били напълно изкоренени, за да отстъпят място на резервираност и необикновена студенина. Държала се състрадателно с нуждаещите се, но започнала да поема ненужни рискове, защото считала, че е загубила смисъла на живота си. Съзнанието й се превърнало в съвършен часовников механизъм, който спокойно можел да изчисли и пресметне всеки възможен изход от дадена ситуация, което пък довело до участието й в някои от политическите ходове на дома й, които затвърдили досегашните му позиции. Вече никога не казвала пълната истина и се стараела да сведе разговорите с когото и да е било до минимум. Това донякъде й спечелило репутацията на високомерна и дръпната жена, но Андин се радвала на подобен развой на нещата и оставила хората да си мислят за нея, каквото поискат.
8.Външен вид: Не особено висока, но гъвкава и стройна, Андин може да мине за обаятелна млада жена, стига поне веднъж да се усмихне. Мрачното й и студено държание се е превърнало в нейна втора природа и никой не я е виждал да се усмихва непринудено, откакто се е върнала. Всъщност, единствените случаи, когато усмивка достига да устните й, са заради ирония или сарказъм. Кестенявите й коси, някога падащи свободно като лавина върху раменете й, сега са вързани в строга плитка или кок. През повечето време носи панталони или рокли за езда, само на официални приеми облича рокля. Държи дрехите й да са в тоновете на червеното, черното, кафявото и синьото, а ботушите й винаги от най-здравата кожа, която може да се намери. В себе си носи скрити кинжали и ками, които умее да използва твърде добре редом с един къс меч, подарък от Теон.
9.Всичко друго: През двете години, които прекарва в Зимен хребет след завръщането си от нос Кракен, Андин държи Мама Гуен да я учи на тайните на билкарското изкуство и дори сега се води като нейна ученичка, макар и неофициално. Усъвършенства познанията си по фехтовка и езда, започва да проявява особен интерес към събитията, които променят облика на заобикалящия я свят и държи да опознае тънкостите на дипломацията. Причините са неизвестни.

ОДОБРЕНА
Андин Старк
Андин Старк
Пръв човек

Брой мнения : 44
Join date : 20.07.2011

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите