Обсъждане около сюжета на играта
+5
Юмир
Андин Старк
GOD OF TERROR
Squirrelflight
Карт
9 posters
Страница 4 от 4
Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Обсъждане около сюжета на играта
То всъщност ... с Томен става 2:3 за Градинарите. А и те Тирелите ... все пак могат да си останат стюарди, обаче за сметка на това може да има яки санкции(т.е. избиване на половината семейство примерно(?), отнемане на богатствата и прочие *тук могат да се измислят много неща) А според мен едно хубаво геноцидче на семейството ще наплаши Тирелите и за двеста години напред. Мхм ...
И все пак могат да си останат на поста, бедните и мизерни хорица, без никакви пари, нали?
За Арбор ... аз имах една идея за следващия „управник“ ... А наследника, от друга страна, да е жена. И предлагам някакви открити сблъсъци между двете за острова. Това си е моя идея, още можете да ме изгорите на клада

За Арбор ... аз имах една идея за следващия „управник“ ... А наследника, от друга страна, да е жена. И предлагам някакви открити сблъсъци между двете за острова. Това си е моя идея, още можете да ме изгорите на клада

Адам Хънтър- Андал
- Брой мнения : 38
На мен преди време ми се беше заформила идеята Тирелите да държат Градинарите като марионетки в ръцете си и да управляват Предела от сенките... А и нали 1 година след Завоеванието, те така или иначе ще завземат Предела напълно?
Тъй като не видях някой да спори с предложението ми за специалния герой, го качвам. А ето ги плановете ми за предела. 1 - война и 2 - политически машинации.
1. Като не щеш мира, на ти секира.
2. Игра на тронове.
1. Като не щеш мира, на ти секира.
- Spoiler:
- Повод:
Убийството на Томен Редвин разстройва баланса в регентския съвет. Това се случва след турнира, на който представителите на Предела остават, за да запазят авторитет. Коронният принц и сина му трудно могат да се справят с Тирел, тъй като зад дебелите златни цветя на Предела стоят Хайтауър и Флорент, все богати домове, за разлика от по-бедните домове от севера, които поддържат дома Градинар.
Причини:
Целта на Тирелите е да отстранят коронния принц и да властват като регенти на мястото на сина му, който трябва да бъде държан в безпомощно състояние, докато линията на дома Градинар бъде прекършена и трона премине в ръцете на Тирел по наследство. Градинар, разбира се, искат да си запазят кралството.
Какво става:
Тирел успяват да се отърват от Ед Градинар, като го отравят, по същия начин като дядо му (сиреч не умира, само е на легло). По улиците на Планински рай започва да се лее кръв. В последвалите събития Тирел обвиняват Маркъс в опит еднолично да заграби властта. Опитват се да го арестуват. Престолонаследникът им се изплъзва и отпътува за замъка на съпругата си, Сайдерова зала, където преди това е изпратен да се възстановява сина му. Тирел, разчитайки на моментната слабост на короната изпращат отряд, който да принуди Маркъс да се предаде. В последвалата битка силите на Тирел са отблъснати, а предводителят им, Халис (или Раймънд) Тирел е жестоко ранен. В Предела назрява война. Юга и севера събират силите си и започва поредица от погранични конфликти по река Мандър. В решителното сражение, при Пепелив брод (Ashford) силите на южната коалиция, въпреки броя си, са пречупени заради по-доброто ръководство и по-добра позиция, заета от северната коалиция. В последвалите събития Планински рай се предава пред законния си престолонаследник без обсада, но в столицата продължават уличните междуоособици. Тронът на Градинар отдавна не е бил по-нестабилен, а южните домове не бързат да се признаят за победени....
Докато/ако Дорн не се намеси.
Резултати:
Домът Тирел е почти напълно унищожен. Халис и Раймънд падат на бойното поле. Брандън е екзекутиран, когато е намерен да се крие в замъка на Планински рай, свит под една маса (или в друга позорна ситуация). Джаред Тирел е пощаден/измъква се и Дженевра Цветя заедно с него. Мариан Тирел е пощадена, за да се грижи за децата си. Берена Тирел е обещана на Ед Градинар, когато той се възстанови от отрвавянето. Арууд Тирел е изпратен в изгнание и се установява в замъка на жена си. За глава на дома Тирел е обявен Джереми Тирел.
Страната е дестабилизирана, но заради кръвния дълг, който Дорн има към Предела, Градинарите вероятно ще получат помощ. Чист късмет се оказва, че околните държави имат твърде много проблеми, за да не ги нападнат.
2. Игра на тронове.
- Spoiler:
- Повод:
Убийството на Томен Редвин разстройва баланса в регентския съвет. Това се случва след турнира, на който представителите на Предела остават, за да запазят авторитет. Коронният принц и сина му трудно могат да се справят с Тирел, тъй като зад дебелите златни цветя на Предела стоят Хайтауър и Флорент, все богати домове, за разлика от по-бедните домове от севера, които поддържат дома Градинар.
Причини:
Целта на Тирелите е да отстранят коронния принц и да властват като регенти на мястото на сина му, който трябва да бъде държан в безпомощно състояние, докато линията на дома Градинар бъде прекършена и трона премине в ръцете на Тирел по наследство. Градинар, разбира се, искат да си запазят кралството.
Какво става:
Маркъс Градинар и синът му Ед не са способни да удържат контрола над регентския съвет заради много по-сериозната финансова подкрепа зад Тирел. Тук се намесва Дорн. Заради кръвния дълг, който има към Предела, принцът на Слънчево копие се наема да помогне на Маркъс Градинар. Дорнците, верни на себе си, не нападат директно. Концентрацията на войски в Планините на Дорн сама по себе си изправя южните лордове на нокти. Междувременно чрез политически машинации Маркъс успява да привлече Флорент на своя страна, обещавайки сина си на една от техните щерки. Флорент може и да имат малко мечове, но позицията на замъка им е ключова, а фермите им са богати. Без подкрепата на Флорент и с Тарли, твърде заети да наглеждат собствените си граници, Тирел се оказват в незигодна ситуация. Опитват се да привлекат Ланистър на своя страна, но Западът не е особено стабилен напоследък, а и Градинар имат някаква връзка със Скалата на Кастърли чрез бракове. Хайтауър, от своя страна, започват също да отстъпват, когато научават какво Маркъс крои за Арбор. Мислят, че той може да им даде на тях острова, а и се страхуват че новият владетел на Арбор може отново да обсади стените им. Не се притесняват, че Староград може да падне, а по-скоро се тревожат за щетите на търговията, които това може да нанесе. В крайна сметка, срещу гаранции за търговията им, и Хайтауърите се оттеглят. Отчаяни, Тирел се опитват да започнат бунт в Планински рай, чрез който да свалят "узурпатора" Маркъс Градинар и да го заточат, но, въпреки че имат властта в регентския съвет, повечето от градската стража са хора на Градинар. В последвалите кървави дни при инциденти загиват голяма част от членовете на дома Тирел, наред с поддръжниците им. В крайна сметка, след неколкокодневни вълнения Градинар отново успяват да овладеят положението. Регентския съвет вече е техен.
Резултати:
По-малки щети за страната от първия вариант. От Тирел мъртви: Халис и Раймънд. Брандън осакатен/затворен в тъмница.. Джаред Тирел е пощаден/измъква се и Дженевра Цветя заедно с него. Мариан Тирел е далеч от столицата, за да се грижи за децата си и кралския гняв не я застига, също както Берена Тирел (обещана на Артър Градинар младия). Арууд Тирел е изпратен в изгнание и се установява в замъка на жена си. За глава на дома Тирел е обявен Джереми Тирел.
И двата варианта са добре обмислени, за което те поздравявам Картче. Иначе ще е жалко Тирелите да загубят толкова позорно, а и аз мисля да дръпна конците за Редвин. Скоро очаквай съобщение по скайп
... И едно въпросче - това се случва след турнира, нали?(който, впрочем, още не е стигнал дори до средата)

Адам Хънтър- Андал
Мда. Както пише и в двата варианта, след турнира. Ако се разкарат по средата ще е голяма политическа издънка. А Тирелите би трябвало да загубят позорно, че как иначе? Когато играеш играта на тронове няма частична загуба.
Имам предвид, че Тирелите са костеливи орехи ... или рози, ако трябва да се изразя правилно. Не биха стояли мирно и тихо, докато губят съюзници. Иначе това за избиването на Раймънд и Халис ми хареса. И на Томен също би му харесало
Едит: Искам първото, просто защото ще се отвори работа на ПЪг и Адам. А и кой не обича една хубава война?

Едит: Искам първото, просто защото ще се отвори работа на ПЪг и Адам. А и кой не обича една хубава война?

Адам Хънтър- Андал
Определено е крайно време за война. И тъй като първата стрела така и така е вече пусната .... Остава само, да се претупа турнира.....Освен ако там не се забъркат нещата още повече.
DODOLION- Пръв човек
- Брой мнения : 21
Аз съм за втория вариант. Дорн подкрепя Градинар.
Нимерия- Ройнар
- Брой мнения : 50
Aз мисля да събера сили и да атакувам дома Фрей , ама още го обмислям и събирам сили , гледам да извадя някакво оръжие ... Разрешено ли е да изкараме дракон , или битките се водят войска срещу войска без дракони. Имах мерак да извадя един Воден дракон с бронзови люспи , с него да щурмувам Фрей....
kuzmara- Андал
- Брой мнения : 14
Прочети Увода - клик - ( което трябваше да си го свършил така и така) и ще разбереш и сам. Дракони има... във Валирия. И вероятно един във Вестерос, но с Таргариен. Откъде, аджеба, ще има дракон дребен речен лорд? То откъде ще има и 2 000 войници, когато цял Бурен край в началото на книгите има 20 000.
А воден дракон с бронзови люспи? Не знам. Може би, но разтяга малко границите, наложени от Мартин. Драконите са летящи, не плуващи, поне досега всички изглеждат така.
А воден дракон с бронзови люспи? Не знам. Може би, но разтяга малко границите, наложени от Мартин. Драконите са летящи, не плуващи, поне досега всички изглеждат така.
Прочетох Увода сега разбрах че сме с 500 години назад , аз все мисля че от книгите се водим , е тогава на воля може да си измислям. Попрвих цифрите за войската ми , а дракон ще се появи, аз не съм стигнал до там , ако е малко невъзможно ше го махна.
kuzmara- Андал
Хе, дракон може и да се появи, но няма да е току тъй. А периода е такъв не за да си измисляме каквото ни падне, а защото Мартин е забранил да се пише fanfic по книгите му и гледаме да сме по-далече, че да не навържем историята със самите книги.
За друго се хванах да пиша обаче. По повод на DODOLION-овите планове - аз съм на вечерта на втория турнирен ден в моята сюжетна линия. Това не значи, че вие не можете да пишете през първия или третия или четвъртия. Но стойте далеч от мелето, че имам планове.
Иначе, турнирът може да е точно толкова "закучен", колкото пожелаем. Изглежда вече никой няма интерес към втори ден и ще се продължава?
Ако е така, пишете да претупам моя втори ден и третия и да се устремя към мелето, за да приключа Картовото участие в турнира. Че май ви тормози, че пиша че е още на втория ден.
Колкото до замислянето на нещо срещу Железните - обърни се към Юмир. А и wither ми беше споменавал на ЛС, че очаква да направи една хубава завоевателна война по-нататък. Само че това е за железните, не против.
Както се очертава, ще имаме войни в Предела, Бурен край, които отчасти ще дадат отзвук в Земите на короната и в Дорн. Пък после ще се преместят в Речните земи и Железните острови... Мале, мале, какви сме войнолюбци.
И понеже другите кандидати наистина не придирят много за титлата при лъковете, според мен Додолион можеш да го опишеш как я печели. Освен ако... Нимерия? Мисля, че на конните бази из страната има стрелбища за лък, ако държите да се борите за титлата.
За друго се хванах да пиша обаче. По повод на DODOLION-овите планове - аз съм на вечерта на втория турнирен ден в моята сюжетна линия. Това не значи, че вие не можете да пишете през първия или третия или четвъртия. Но стойте далеч от мелето, че имам планове.

Ако е така, пишете да претупам моя втори ден и третия и да се устремя към мелето, за да приключа Картовото участие в турнира. Че май ви тормози, че пиша че е още на втория ден.
Колкото до замислянето на нещо срещу Железните - обърни се към Юмир. А и wither ми беше споменавал на ЛС, че очаква да направи една хубава завоевателна война по-нататък. Само че това е за железните, не против.
Както се очертава, ще имаме войни в Предела, Бурен край, които отчасти ще дадат отзвук в Земите на короната и в Дорн. Пък после ще се преместят в Речните земи и Железните острови... Мале, мале, какви сме войнолюбци.
И понеже другите кандидати наистина не придирят много за титлата при лъковете, според мен Додолион можеш да го опишеш как я печели. Освен ако... Нимерия? Мисля, че на конните бази из страната има стрелбища за лък, ако държите да се борите за титлата.

Железните ще нападат? О, чудно, защото и аз имам планове да посея малко хаос (да му е по-лесно
) но това мнооооооооого по-нататък. Сега ми трябва човек, с който да пиша, иначе няма да се получи
Едит: Мен лично не ме бърка кой ден от Турнира е, но въпросното РП трябва да е там някъде

Едит: Мен лично не ме бърка кой ден от Турнира е, но въпросното РП трябва да е там някъде

Адам Хънтър- Андал
А може ли да се вклюи героя ми в турнира , що то забатачих историята си , и ми се прави нещо или е твърде къстно да се сбия с някого ??
kuzmara- Андал
Е пък, защо да не може? Само че местата за по-важните състезания са заети отдавна. Виж тук:
https://asoiaf.bulgarianforum.net/t68-topic
Пиките минаха отдавна. Втория ден, като гледам, също. Остава третия, който е предвиден за почивка (Карт точно това и ще прави).
Ако искаш да запишеш героя си за някое реално състезание, остава четвърти ден и общото меле. Само че отдавна съм си заплюл Карт да спечели.
Това не значи, че Морлош не може да участва, просто ще падне геройски, налазен от пет-шест човека, предполагам.
Иначе, ако просто искаш да пишеш, че си на турнира и гледаш, или пък правиш там нещо, без да участваш в реалните състезания, няма никакви ограничения. Можеш да се сблъскаш с някой от нас, да се поскарате, да се побиете, или да се харесате и да попиете. За целта ще трябва да го обсъдиш с човека, с когото ще се срещаш. Без директна намеса в чуждите истории, ако хората не са съгласни предварително. А ако ще ходиш на мелето, пиши в другата тема, да те отбележа.
https://asoiaf.bulgarianforum.net/t68-topic
Пиките минаха отдавна. Втория ден, като гледам, също. Остава третия, който е предвиден за почивка (Карт точно това и ще прави).
Ако искаш да запишеш героя си за някое реално състезание, остава четвърти ден и общото меле. Само че отдавна съм си заплюл Карт да спечели.

Иначе, ако просто искаш да пишеш, че си на турнира и гледаш, или пък правиш там нещо, без да участваш в реалните състезания, няма никакви ограничения. Можеш да се сблъскаш с някой от нас, да се поскарате, да се побиете, или да се харесате и да попиете. За целта ще трябва да го обсъдиш с човека, с когото ще се срещаш. Без директна намеса в чуждите истории, ако хората не са съгласни предварително. А ако ще ходиш на мелето, пиши в другата тема, да те отбележа.
DODOLION, можеш ли да ми кажеш какъв точно беше статута на братята на Двуликия? Един мъртъв и един отива на мелето, или нещо греша? Защото ако има някой жив и ще ходи на мелето, ще се погрижа да умре до няколко мои поста (три, ако не изникне нещо).
Освен това да питам покрай войната в Бурен край, какви са цените на Двуликата дузина и дали са свободни? Тартите (да не се бърка със сладкиша със същото име) могат да имат работа за 500 добре наточени остриета.
Освен това да питам покрай войната в Бурен край, какви са цените на Двуликата дузина и дали са свободни? Тартите (да не се бърка със сладкиша със същото име) могат да имат работа за 500 добре наточени остриета.
Живият е Титос Ланистарк - обвинен в убийството на по-големият си брат Робърт(убит всъщност от Адам Хънтър,) арестуван е и е изправен пред Теон Старк, за да отговаря за постъпката си(предстои да се напише, трябва да издиря Адам)Тук трябваше да присъстват почти всички северняци, тъй като Робърт е Кастелан на Кархолд и Титос и Додолиън са наследници на поста. На Титос ще му се даде шанс да докаже че е невинен, като оцелее на Мелето. Там се намесва Карт и "доказва" вината му. Надявам се, че разбра, че май малко объркано го написах.
Относно войната в Бурен край - Дружинната ще се включи. Само не ми е много ясно какво ще представлява тази война, кой за какво се бори(кой трябва да умре), Кой срещу кого и т.н. Четох някакви работи преди време и май нищо не разбрах. така че пак ще трябва да чета.
Относно войната в Бурен край - Дружинната ще се включи. Само не ми е много ясно какво ще представлява тази война, кой за какво се бори(кой трябва да умре), Кой срещу кого и т.н. Четох някакви работи преди време и май нищо не разбрах. така че пак ще трябва да чета.
DODOLION- Пръв човек
- Брой мнения : 21
Еми, на практика дома Тарт+съюзници+Карт (как ще се набърка, ще стане ясно скоро) vs. Пенроуз+съюзници. Що се бият? Щото Белмур Тарт никак не обича сегашния крал и би желал да пообере територи, докато има шанс. Съответно кралят би желал да му клъцне главата. Иначе няма някаква голяма интрига, поне като за начало. Какво ще ми хрумне в движение remains to be seen.
Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите
|
|