Песен за огън и лед
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Планове и кроежи

5 posters

Go down

Планове и кроежи Empty Планове и кроежи

Писане by Карт Вто Мар 27, 2012 4:13 pm

Идеята на тази тема е всеки, който има някаква идея или план, да може да ги представи тук. В тази тема няма да приемаме или отхвърляме планове, нито ще ги дискутираме - затова си има обсъждане около сюжета на играта. Тук просто който има идея, ще я сподели, за да могат другите да знаят накъде се движи игралния свят и да им хрумват добавки към тази идея или детайли, които иначе ще останат незасегнати.

Важно е да се уточни, че темата ще е пълна с подсказки (спойлери) за това какво ще се случва занапред. Сиреч, ако предпочитате само да четете игралните псотове и да има "съспенс" - въздържайте се от прекаленото четене тук.

Всеки е свободен да постне каквото си иска тук, но това не значи, че то е официално.
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Планове и кроежи Empty Re: Планове и кроежи

Писане by Юмир Вто Мар 27, 2012 5:55 pm

Да го заявя още веднъж ясно и открито и за новичките:

Всички Железни мъже ще измрат,


Последната промяна е направена от Юмир на Чет Мар 29, 2012 1:43 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Юмир
Юмир
от отвъд Тясното море

Брой мнения : 123
Join date : 02.08.2011

Върнете се в началото Go down

Планове и кроежи Empty Война в Бурен край

Писане by Карт Вто Мар 27, 2012 6:15 pm

Нещо, за което, ако сте следили внимателно неигровите ми персонажи, се подготвям от известно време насам.

Нещата са така направени, че конфликтът е неизбежен. Настоящият крал Гарс Пенроуз е отявлен враг на един от главните благородници в региона - лорд Белмур Тарт. Конфликтът им е предимно на лична основа. Боят ще се води за независимостта на Тарт, за Кралския лес, и за Куката на Маси. Според развитието на военните действия, може да се стигне и до откровена война за короната. Ето ги спорещите страни и силите им:

Бунтовниците
1. Дом Тарт, и знаменосците им, Дом Манинг - около 7 000 души
2. Домовете от Куката на Маси (привлечени по дипломатичен път, през съпругата на Симон Тарт) - Байуотър, Бар Емон, Маси, Лангвард - около 3 000 души
3. Различни наемници - 5 000 души
4. Малка компания северняци под командването на Карт Скагоски
Общо - 15 000 души

Бунтовниците отдавна се готвят за този конфликт и заради това Тарт са способни да изкарат забележителна (за малките им територии) армия на полето. Благодарение на полтически ходове, подкрепяни от Естел Байуотър, съпруга на брата на Белмур, Симон, домовете от Куката на Маси са привлечени на страната на Тарт. Тяхната принадлежност към кралството на Черна вода отдавна е спорна и пристигането на Таргариен им се струва перфектния момент да отвоюват независимостта си от слабия крал, Уодлър Дарклин. Заради завидното финансово и политическо положение на Тарт, Белмур е способен да привлече и сериозен брой наемници.

Бурен край:
1. Дом Пенроуз от Бурен край и знаменосците им ( с изключение на долупосочените в "Неутрални") - 17 000 души
2. Сили от краля на Черна вода, Уолдър Дарклин - около 1 000 души
3. Наемници - около 1 000 души
Общо - 19 000 души


Кралят на бурята не е в завидна политическа ситуация. Някои членове на дома му са омъжени за Тарти, териториите му не са нито богати както Речните земи, нито мирни като Предела. Въпреки това численото превъзходство е на негова страна. А има и някои мъгляви обещания за военна подкрепа от страна на крал Дарклин. Кралят на Черна вода обаче вероятно няма да действа скоро, твърде е уплашен от възможно нападение на Таргариен. Заради по-лошото финансово и политическо състояние на Бурен край, Гарс Пенроуз успява да привлече само една наемническа компания.

Неутрални
1. Домовете Грандисън, Дондарион - заради близката им роднинска връзка с Тарт (през жените на Белмур)
2. Домове Естърмонт, Рамбтън - заради отдалечеността си (островни домове)
3. Домовете от Кралския лес - Блънт, Уендуотър, Фел, Кафърн (изкарани извън войната с политически маневри)
Общо - около 6 000 души

Домовете Грандисън и Дондарион от една страна се намират на границата на Бурен край и от друга - имат близки отношения с Тарт. Заради това (както и понеже отскоро трезорите им са малко по-пълни) те отказват да пратят войниците си във войската на Бурен край. Местоположението им ги прави, от друга страна, безполезни и за Тарт.
Естърмонт и Рамбтън са готови за бой, теоритично, но докато вдигнат достатъчно голяма флота, за да съберат войските си, войната вече ще клони към края си.
Кралският лес отдавна е земя без точно определен владетел. Белмур Тарт се надява да привлече домовете от леса на своя страна и изпраща пратеници при тях, но те са прихванати от агенти на Пенроуз и в момента домовете от Кралския лес просто изчакват да видят как ще се развие конфликта.

Развитие на конфликта:

Обсада на замъка Лангвард. - Бурен край се защитава в тази война, но поради факта, че Тарт е островен дом, получава шанса да нанесе първия удар. Той е насочен срещу Куката на Маси. Пенроуз се надява да привлече Белмур в битка на поле, когато Тарт се опита да спаси съюзниците си. За жалост на собствената му войска й трябва твърде много време, за да се събере и кралят потегля преди целите му сили да са на лице. Обсадата трае около половин месец. Междувременно по-голяма войска, предвождана от Белмур акостира на южния край на Куката на Маси и се насочва на север, към замъка Лангвард. Пенроуз е принуден прибързано да остави отбраната. При отстъплението си, кралят оставя около петстотин души, които да действат в тила на врага.
Загуби:
Бурен край - около 100 мъже, паднали по време на дребни схватки при обсадата и акостирането. 500 остават в тила на врага.
Тарт - около 150, предимно от хората на съюзниците им.

Опожаряването на северен Бурен край
- докато силите на Пенроуз отстъпват, Тарт се възползват от ситуацията. Съюзниците им от Куката на Маси грабят и плячкосват на изток от териториите си. Хейстак хол е опожарен до основи. Група от около триста мъже, начело със Стефон Тарт обсажда Пергаментите, древния дом на дома Пенроуз, по настоящем упраляван от кастелана им, Арлан Селми. Сир Селми отбива неколкратно щурмовете срещу замъка и заради геройството си, получава правата над Житен замък, стара, рушаща се крепост в югозападната част на Бурен край.
Загуби:
Бурен край - около 700, загубени в защита на домовете и жените си. Стотина обсадени в Пергаментите.
Тарт - около 100. Лишават се от 300 души за обсадата на Пергаментите.

Битката за Бронзова порта - с Хейстак хол опожарен до основи и Пергаментите под обсада, единствената сериозна бариера пред Бурен край е Бронзова порта, седалището на дом Бъклър. Замъкът е издигнат близо до Кралския път и е важна защитна позиция. За отбраната му краля на Бурята изпраща десет хиляди мъже под командването на Дънкан Конингтън (в компанията на Рънсфорд Суан и Хегон Карън), докато самият крал подготвя още осем хиляди в Бурен край. Срещу десетте хиляди на Пенроуз, Тарт изправя свои десет. Останлите пет хиляди души са в тила на войската на Белмур.
Битката отнема няколко дни (с маневрите) и е особено кървава. Решителен се оказва момента в който подкрепленията от кралството на Черна вода попадат в засада, ръководена от Гладън Байуотър. Силите на Бурен край, притиснати заради по-централизираното и опитно командване на Тартите, се пречупват и отстъпват в замъка. Белмур не се бави да обсажда Бронзова порта и оставя това на съюзниците си от Куката на Маси, докато самият той се устремява към Бурен край, за да пречупи съпротивата на краля.
Загуби:
Бурен край - около 2 700. Много повече ранени. Общо 2 000 боеспособни мъже обсадени в Бронзова порта.
Тарт - 1 000, и около 2 000 ранени. Лишават се от 3 000 за обсадата на Бронзова порта.

Край кралския път - Джармен Тарт е изпратен със задачата да се отърве от групите войници, лоялни на Пенроуз, работещи в тила на силите на бунтовниците. С него е и Карт Скагоски. За делата си по Кралския път и в Кралския лес, Джармен печели шпорите си.
Загуби:
Бурен край - около 500 човека. Повечето дезертират.
Бунтовниците - две дузини.

Пергаментите - заради предателството на някои от наемниците на Тарт, Арлан Селми успява да пробие отбраната. Стефон Тарт се спасява с бягство.
Загуби:
На практика целите сили, участващи в обсадата на Пергаментите.

Бурен край - осемте хиляди на Гарс Пенроуз се изправят срещу цялата свободна сила на Белмур Тарт, които в общи линии им е равни. Битката е особено продължителна и трудна. Намесата на Селми и малката му компания забавя напредъка на бунтовническите сили, които допълнително са затруднени от пристигащите подкрепления на Бурен край - хора от кралство Черна вода и от по-отдалечените домове. Множество благородници губят живота си. Набунал Тарт получава шпорите си, за проявено лично геройство. В крайна сметка, след тежки загуби, Белмур успява да принуди краля на бурята да отстъпи в Бурен край, но силите му не стигат за да започне ефективна обсада.
Загуби:
Бурен край - 7 000, и целите подкрепления, които пристигат.
Бунтовниците - 5 500.

Край.

Тарт имат числено превъзходство. Силите им са приблизително два пъти повече от едва двете хиляди боеспособни мъже, които Бурен край може да призове. Те обаче не са достатъчни, за да превземат крепостта, нито да я подминат и да оставят гарнизона й в тила, особено с продължаващата обсада на Бронзова порта. Затова Белмур предлага примирие. По договора от Пергаментите се решава следното:
1. Куката на Маси официално се откъсва от кралство Черна вода и формално признава за свой суверен дом Тарт. Домовете от Куката на Маси обаче по никакъв начин не са длъжни да плащат данък на дом Тарт. и в случай на война задължението им е да пратят само половината от боеспособните си мъже.
2. Кралския лес формално приема за свой суверен дом Тарт, при същите условия като домовете от Куката на Маси.
3. Крал Гарс Пенроуз се принуждава да абдикира в полза на Едвин Пенроуз, зет на Белмур Тарт.
4. Дом Тарт формално принзава контрола на краля на Бурята. Тарт не са принудени да плащат данък на короната и да предоставят повече от 10% от войските си за ползване на краля по време на война. При съвместни военни действия дом Тарт ще имат право сами да решават накъде да насочат силите си.

Участниците - неигрови персонажи:
Дом Пенроуз
Дом Конингтън
Дом Суан
Дом Карън
Дом Байуотър
Дом Дарклин
Странстващи рицари
Дом Тарт


Последната промяна е направена от Карт на Пон Юли 16, 2012 3:54 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Карт
Карт
Пръв човек

Брой мнения : 325
Join date : 15.07.2011

http://en-teria.blogspot.com/

Върнете се в началото Go down

Планове и кроежи Empty Re: Планове и кроежи

Писане by wither Сря Мар 28, 2012 11:20 am

Още поначало си направих героя с тази идея.

Доколкото разбрах, очаква се Балон Хоар да умре. А според био-то, пуснато от Карт, Герлод Пайк (сиреч героят ми) ще е неговият предпочитан наследник. Предполага се, че той ще си наследи, и ще си смени фамилията на Хоар. Ще видим... Това ще гарантира, разбира се, кралски събор и много грабене по бреговете на Речните земи.

Основните кандидати, както ги виждам (гледам хрониките, пуснати от Карт) ще са:
Геролд Пайк (внук на крал Елдред, незаконен). Един от шампионите му ще е брат му Горолд.
Хортън Дръм (внук на крал Елдред)
Трисфът Уинч (зет на крал Елдред)
(?) Гудбрадър (обърнали ли сте внимание колко много издънки на този дом има?)
И, по-скоро за цвят (понеже са важни домове, все пак):
Някой Грейджой
Някой Харлоу
Някой Ботли

Когато поразмисля още, ще добавя даровете и шампионите им. Smile
wither
wither
Железен човек

Брой мнения : 26
Join date : 05.03.2012

Върнете се в началото Go down

Планове и кроежи Empty Re: Планове и кроежи

Писане by DODOLION Чет Мар 29, 2012 8:16 pm

Ами моите планове са свързани с ДВУЛИКАТА ДУЗИНА - отряд наемници с ядро от 12 души. Общият им брой ще е около 500 и плановете ми са да се включат в някои войни (Очаквам предложения!!!!). Но това след турнира. За края на турнира сме подготвили нещо с Адам Хънтър, което ще е и първия ангажимент на ДУЗИНАТА.

п.п. Защо така се закучи този турнир. scratch Вярно, че там се заплетоха разни потенциални завръзки, ама турнира не е мръднал от втория ден. А и чакам да спечеля турнира с лъкове, поради неактивност на конкуренцията Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes (това е по темата "Планове и кроежи")
п.п.п Ако някой замисля нещо срещу Железните, ще е с приоритет. Дузината е на разположение. (пак по темата)
DODOLION
DODOLION
Пръв човек

Брой мнения : 21
Join date : 04.09.2011

Върнете се в началото Go down

Планове и кроежи Empty Re: Планове и кроежи

Писане by Адам Хънтър Пет Мар 30, 2012 5:50 am

DODOLION написа:Ами моите планове са свързани с ДВУЛИКАТА ДУЗИНА - отряд наемници с ядро от 12 души. Общият им брой ще е около 500 и плановете ми са да се включат в някои войни (Очаквам предложения!!!!). Но това след турнира. За края на турнира сме подготвили нещо с Адам Хънтър, което ще е и първия ангажимент на ДУЗИНАТА.

п.п. Защо така се закучи този турнир. scratch Вярно, че там се заплетоха разни потенциални завръзки, ама турнира не е мръднал от втория ден. А и чакам да спечеля турнира с лъкове, поради неактивност на конкуренцията Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes (това е по темата "Планове и кроежи")
п.п.п Ако някой замисля нещо срещу Железните, ще е с приоритет. Дузината е на разположение. (пак по темата)

Я ми се яви по скайп, да я дообмислим идеята, че май ще се наложат поправки по плана.

Адам Хънтър
Андал

Брой мнения : 38
Join date : 15.11.2011

Върнете се в началото Go down

Планове и кроежи Empty Re: Планове и кроежи

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите